Ulovlig hundehandel: Vestjysk hundehandler igen i søgelyset

Frede Mattrup fra Bækmarksbro er igen kommet i søgelyset. Dokumentar afslører i aften, at han forsat sælger hundehvalpe i strid med loven.

Den her i landsdelen så velkendte hundehandler, Frede Mattrup fra Bækmarksbro, er igen kommet i søgelyset. Denne gang er det Ekstra Bladet, der med deres dokumentar ”Jagten” har sat jagten ind på hundehandleren og afslører ulovlig hundehandel hos Frede Mattrup.  

I starten af februar i år blev hundehandler Frede Mattrup ved Retten i Holstebro dømt skyldig i en sag om 11 forhold af misrøgt mod en lang række hunde, heste og kreaturer ved Retten i Holstebro.

Det udløste en bøde på 175.000 kroner, mens Frede Mattrup dog beholdt retten til at have dyr. Det vakte dengang voldsom debat ikke mindst blandt TV MIDTVEST’s seere. Frede Mattrup udtrykte dengang, at han ville afvikle sin hundekennel.

"Danmarks værste hundehandler"

Men ifølge Ekstra Bladet er dette langt fra sket. Ekstra Bladet afslører med skjult kamera Frede Mattrup, da han sælger en bare seks uger gammel hundehvalp til avisens undercover-journalister. Ligesom optagelserne i følge Ekstra Bladet viser, at Frede Mattrup selv vaccinerer sine hunde og lader dem leve under forhold, der er i strid med reglerne på området.

- Han er Danmarks værste hundehandler. Han forstår simpelthen ikke, at han vanrøgter dyrene, siger Bettina Hvass fra foreningen Alle Dyrs Ret til Ekstra Bladet.

Frede Mattrup afviser selv alting og siger, at det hele er løgn. Han henviser desuden til sin dyrlæge, som dog ikke ønsker at udtale sig til Ekstra Bladet.  

Ekstra Bladets dokumentar "Jagten: Hundemishandlerne" bliver vist på TV 3 kl. 20 onsdag aften.

I februar blev Frede Mattrup idømt en bøde på 175.000 kroner for vanrøgt af dyr:

I dag faldt der dom i retssagen mod hundehandler, Frede Mattrup fra Bækmarksbro.

Se tidligere indslag om Frede Mattrup her: 

Frede Mattrup fra Bækmarksbro stiller sig så magtesløs overfor politiet, at han nu helt lukker for sin kennel.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien 112.