Tryghedshotel i stedet for overbelægning

Et nyt tilbud til de ældre i Lemvig betyder, at mange undgår at blive indlagt på sygehus. Modellen breder sig, og det kan begrænse overbelægningen på de medicinske afdelinger.

Der er otte senge på det nye tryghedshotel i Lemvig. Pladserne er beregnet til ældre med for eksempel lungebetændelse eller vædskemangel. Normalt ville de blive indlagt på sygehuset i Holstebro, men nu kommer de på tryghedshotel på et plejehjem hjemme i Lemvig.

I denne weekend er alle otte pladser belagt. Tre af de ældre ville ellers være indlagt på sygehuset. det skønner tryghedshotellets leder Birgitte Nielsen.

- Vi er nødt til at sadle om

Tryghedshotellet har været i drift i fire uger og er det første af sin slags i Midt- og Vestjylland. Men flere kommuner er på vej med lignende tiltag. Holstebro kommune får også medicinske hotelsenge i sit kommende sundhedshus:

- Vi er nødt til at sadle om og løse problemerne anderledes end i dag, siger Holstebros borgmester H.C. Østerby.

Kommunernes tryghedshoteller kommer som en kærkommen hjælp til sygehusene, der i lange perioder kæmper med overbelægninger på de medicinske afdelinger, hvor de ældre typisk bliver indlagt.

- Jeg ser helt bestemt det her sted som en løsning for, at man kan mindske overbelægningen på sygehusene, siger Birgitte Nielsen fra tryghedshotellet i Lemvig.