Tre søskende med én passion: Mads, Joakim og Sofie drømmer om OL

Mor er formand for foreningen, og de tre børn er aktive på gulvet. Karate er det store omdrejningspunkt for familien Viberg Larsen.

Der er ikke så meget tvivl om samtaleemnet, når familien Viberg Larsen fra Lemvig samles om spisebordet.

De tre børn Sofie, Mads og Joakim går alle til karate og er blandt de bedste i Danmark. De træner omkring 20 timer om ugen - dertil kommer stævnerne, og det sætter sit præg på hverdagen.

-  Jeg har nok haft svært ved at snakke om andet end karate. Det er nok bedre nu, men jeg har tit fået skæld ud over, at det er lidt for karatefikserede samtaler, vi har haft omkring aftenbordet, lyder det med et smil fra Mads.

En naturlig plads i familien

Karatesnakken generer dog næppe mor Lone Viborg Larsen alt for meget.

Hun er formand for den forening, der tager så stor en del af børnenes tid, Budo Sportskarate Holstebro. Og ud over det praktiske arbejde i klubben bruger hun også masser af tid på at køre børnene til stævner.

- Det er en naturlig ting at være en del af børnenes foreninger. At det så lige blev så meget, havde jeg nok ikke helt forestillet mig, siger hun.

quoteHvis han bad os om at give ham et par lussinger, så havde vi også gjort det. Det har han desværre ikke gjort.

Mads Viberg Larsen. 

Hun glæder sig over børnenes store begejstring for sporten - også selv om det betyder, at der ofte kommer afbud til store familiearrangementer.

Set fra en mors synspunkt er der dog en lille udfordring.

- Problemet kan være, at det til stævnerne sjældent går dem godt alle tre godt på én gang. Man skal kunne rumme ham, der ikke lige fik det til at gå op, sammen med ham, der fik to medaljer, og så hende, der måske var lige midt imellem. Det kan godt være lidt svært, fortæller Lone Viberg Larsen.

 
 
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Det var storebror Joakim, der satte gang i det hele. Han begyndte til karate for 12 år siden og fik siden lokket både Mads og Sofie med. Joakim bor i dag på Sjælland, men træner stadig i klubben i Holstebro, når han er hjemme i det vestjyske. 

Høster medaljer

De tre søskende på 23, 19 og 17 år har vundet masser af medaljer. Joakim og Mads er med på landsholdet, og det håber Sofie også at komme engang. Den helt store drøm for de tre er at komme med til OL, hvis karate fortsat er en del af olympiske program.

Det er på mange måder en fordel at være flere karatekæmpere i samme familie. Joakim, Mads og Sofie er gode til at støtte hinanden. De træner også sommetider sammen, og før en kamp har storebror Joakim en lidt speciel måde at gøre sine søskende klar på - i form af et par lussinger.

- Specielt Sofie kan godt have brug for lige at få et par klask på kinden og få at vide, at det er okay at være en kælling, siger han.

Sofie bekræfter, at det hjælper hende at få at vide, at hun ikke skal holde sig tilbage, og Mads tilføjer, at han og Sofie skam også gerne ville hjælpe Joakim på sammen måde.

- Hvis han bad os om at give ham et par lussinger, så havde vi også gjort det. Det har han desværre ikke gjort, siger Mads.

Tre søskende er blandt de bedste i Danmark til karate, mens deres mors styrer slagets gang i karateklubben

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Sport.