Trane går mail-amok

Ellen Trane Nørby har sendt næsten 700 mails til kulturministeren for at forsvare Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. Et museum, hvor hendes mor sidder i bestyrelsen.

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby forsøger nu at presse Kulturminister Uffe Elbæk (R). Det sker i forbindelse med, at Museet for Religiøs Kunst ikke er blevet godkendt til statsstøtte.Dermed mister det 800.000 kr. i årlig statsstøtte.

Dumpet

Ifølge BT har det lille museum i Lemvig en dårlig økonomi, og museet har en alt for beskeden samling. Desuden lever det ikke op til de faglige krav og har ikke kunnet formulere ansøgningen om statsstøtte rigtigt.

696 mails

Det har fået Ellen Trane Nørby, som kommer fra Lemvig, op på tasterne.Hun har sendt 696 mails til Kulturministeren for at få redegjort for, hvorfor museet ikke længere kan være blandt de 87 statsstøttede museer.Hun vil bl.a. have ministeren til at redegøre for, om de museer, der får støtte, kan leve op til de punkter, som Museet for Religiøs Kunst er dumpet på.

Trane truer

I BT's aktindsigt fremgår det også, at Ellen Trane Nørby i en mail skal have truet med, at sagen kan få konsekvenser for fx lovgivning på antipiratområdet, mediestøtte eller andet fremtidigt samarbejde.

Fast arbejde

Kulturministeriet arbejder nu på 4. måned med at besvare Ellen Trane Nørbys mange mails. Ifølge BT's kilder vil det tage 200 timer for ministeriets embedsmænd at besvare den magtfulde venstrepolitikers spørgsmål.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Kultur.