Tilfreds bankdirektør: Ikke længere en ”krisebank”

Banken kan i dag præsentere et resultat, der er en fordobling i forhold til 2016.

Vestjysk Bank kan i dag levere resultatet for 2017, der gav et basisresultatet på 441 millioner kroner før nedskrivninger.

Det skaber tilfredshed hos banken, som forventede, at resultatet ville ligge omkring 400-450 millioner kroner.

- Vi er tilfredse med de resultater, vi har opnået i 2017, både på driftsiden og i forhold til vores kapitalgrundlag. Kigger vi et år tilbage, stod vi i en noget anderledes situation, end vi gør i dag. Selvom vores basale drift var god, var udfordringerne omkring bankens kapitalmæssige situation store og præget af en række usikkerhedsmomenter, udtaler administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen i en pressemeddelelse.

Ikke længere en ”krisebank”

Bankens nedskrivninger er faldet fra 416 millioner kroner i 2016 til 270 millioner kroner i 2017, og det er med til at give en stor forbedring af bankens resultat efter skat, der steg fra 80 millioner kroner til 163 millioner kroner, altså en fordobling.

– Salget af statens aktiemajoritet til en dansk investorgruppe og en acceptabel afgørelse fra EU Kommissionen, en fuldtegnet aktieemission med stor, loyal opbakning fra lokale aktionærer samt en større rekapitalisering af banken har medført, at Vestjysk Bank er gået fra at være en "krisebank", som vi så ofte er blevet benævnt de senere år, til i dag at være et stærkt og velkapitaliseret pengeinstitut, der opfylder alle kapitalkrav med en komfortabel overdækning, siger Jan Ulsø Madsen og tilføjer:

- At vi i løbet af året også har formået at fastholde vores fokus på bankens drift og nu kan aflevere et tilfredsstillende årsregnskab for 2017 – det er en vigtig milepæl.