Tidligere borgmester beskyldes for kammerateri

Lemvig's tidligere venstre-borgmester, Jørgen Nørby, beskyldes i dag af formiddagsavisen B.T. for at have modtaget vennetjeneste i millionklassen fra daværende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg kan simpelthen ikke få mening i historien, for det har intet på sig. Sådan siger Lemvigs tidligere borgmester, Jørgen Nørby, i dag om B.T.'s historie om at han skulle have modtaget en vennetjeneste i millionklassen fra daværende indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg må sige, jeg er målløs.

Valgte Lægemiddelstyrelsens andetvalg

Ifølge B.T. benyttede Lars Løkke Rasmussen sig af sin magt som minister, da han i 2006 valgte at give bevillingen som Lemvigs apoteker til Benedicte Hjerl Carstensen, apotekets daværende souschef. Lægemiddelstyrelsen havde ellers indstillet en helt anden kandidat som favorit til jobbet, nemlig Hans Bruun Ringsing, tidligere direktør for medicinalfirmaet Ratiopharm. Først på andenpladsen kom souschef Benedicte Hjerl Carstensen.

Lægemiddelstyrelsen er Sundhedsministeriets eget ekspertpanel, som ministeren normalt følger anvisningerne fra. Men altså ikke denne gang.

- Lars Løkke Rasmussen ser ud til at have plejet lokale forbindelser og sine politiske interesser i denne sag, mener professor i offentlig forvaltning, Tim Knudsen fra Københavns Universitet, ifølge B.T.

Afviser vennetjeneste

Men Jørgen Nørby afviser at have fået en vennetjeneste, til trods for at han to gange inden ministerens afgørelse mailede til Lars løkke Rasmussen, for at få ham til at vælge nummer to på Lægemiddelstyrelsens liste over bedst egnede kandidater, Lemvigs egen Benedicte Hjerl Carstensen.

- Jeg kender ikke Lars Løkke Rasmussen privat og jeg har ikke personlig talt med ham om sagen, siger Jørgen Nørby, og oplyser, at SF's folketingsmedlem, Kresten Touborg fra Lemvig, arbejdede lige så ihærdigt på at få valgt Benedicte Hjerl Carstensen i stedet.

- Hun havde været souschef på apoteket i flere år, medarbejderne pegede på hende som ny leder, hun kendte lokalområdet og apoteket og kunderne kendte hende. Desuden har hun gjort et fortrinligt stykke arbejde på apoteket, forklarer Jørgen Nørby om sin baggrund for at skrive til ministeren.

Hør interview med Jørgen Nørby:


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.