Thyborøn får 14 millioner til nyt vandkulturhus

Den hidtil største donation til et nyt vandkulturhus i Thyborøn har taget byen et stort skridt tættere på drømmen.

Med en donation fra Realdania er Thyborøn nu kommet et stort skridt nærmere etableringen af et vandkulturhus. 

Projektet, der lokalt går under navnet Projekt Vandværk, har modtaget 14 millioner i støtte fra foreningen Realdania. Dermed er der nu indsamlet cirka 33 ud af de 37 millioner, som omdannelsen fra idrætshal til vandkulturhus vil koste. 

- Vi har ventet med spænding i lang tid, og vi har løbende haft en god dialog med Realdania. Nu er beslutningen truffet, og det er med den - indtil videre - største donation til projektet, siger bestyrelsesformand i Thyborøn Fritidscenter (TFC), Chris Olesen i en pressemeddelelse. 

Det er den nuværende idrætshal i Thyborøn, der skal laves om til henholdsvis vandkulturhus og mulitihal.

- Vandkulturhuset vil blive et eksempelprojekt, som kan danne inspiration og forbillede for lignende initiativer andre steder i Danmark - ingen har tidligere etableret en facilitet til vandaktiviteter i et eksisterende ’tørt’ idrætshal byggeri, siger programchef Per Schulze, Realdania. 

Målet med de nye vandfaciliteter er at styrke centrets rolle som omdrejningspunkt for både idræts-, kultur- og socialliv. Derudover håber Thyborøn Fritidscenter at kunne tiltrække flere turister til området, særligt i ydersæsonerne. 

Selvom størstedelen af projektet nu er finasieret, så mangler der stadig lidt endnu. 

- Det er dog vigtigt at slå fast, at vi stadig mangler det sidste for at nå i mål, men med dagens donation, er vi ret sikre på, at det kommer til at gå hurtigt, sigerJesper Vinther Fruergaard, der er centerchef i Thyborøn Fritidscenter.

Udover Realdania har lokale, Anlægsfonden og Lemvig Kommune støttet projektet.