Sygdom i familien har fået Helle til at udleve sin drøm

Helle Langer fra Harboøre har skiftet titel fra pædagog til koncertarrangør. Sygdom i den nærmeste familie fik hende til at tage springet.

01:20

Se en del af interviewet med Helle Langer her. Video: Morten Thomsen TV MIDTVEST

35-årige Helle Langer fra Harboøre er ved at gøre det, de fleste kun drømmer om. Hun gør sin drøm til virkelighed. Lige nu er hun i gang med at forvandle en gammel brugs fra 80’erne til et nyt spillested. Før var hun pædagog. 

Det her er forhåbentligt det, jeg skal gøre indtil jeg bliver en gammel dame og skal hives herfra. Det er absolut planen. Det kan godt være, at det bliver forskellige foranstaltninger, og vi skruer på knapper og forfiner og bliver bedre.

Helle Langer

- Det har været undervejs i rigtig, rigtig mange år. I årtier. Det er så utilfredsstillende at være et sted, hvor du burde være glad. Jeg var også glad, men du burde være tilfreds, for jeg havde en masse fede ting. Jeg havde et rigtig fedt arbejde, men den der hjertevarme over mit arbejde har jeg aldrig haft, fortæller Helle Langer.

Drømmen at blive koncertarrangør og hotelejer har ligget i hendes bevidsthed i flere år. Som de fleste andre, der tager beslutningen om at ændre kurs i livet, skulle der en alvorlig begivenhed til at åbne øjnene på Helle Langer. I 2017 blev hendes storesøster nemlig ramt af flere alvorlige blodpropper.

- Når sådan noget sker, begynder man jo at overveje, hvem man er, og hvilken mor man er. Og jeg vil være en mor, der viser, at man kan, hvad man vil. Også selvom man bor i en by, der for mange er meldt ude af kampen, siger Helle Langer.

Læs også Ny afdeling af populær skaterpark anmeldes: - Den her hal i Brande er enhver skaters vildeste drøm

- Det har altid siddet i mit hoved, at ’Helle, det her er jo egentlig også en plan B. Har du glemt plan A? Og plan A, den forsvinder ikke, før du kigger den i øjnene, tror jeg. Enten accepterer, at nu skal den gå væk, ellers gøre det. Det her er plan A for mig. Den kom bare lidt senere end først tænkt.

Flere store navne på plakaten

Koncertsalen har allerede været i brug. Den første booking blev udsolgt og var med Stefen Brandt. Den næste koncert er med Dodo and the Dodos – her er der heller ikke flere billetter til salg. Mens drømmen lige så stille er ved at blive til virkelighed, har Helle Langer fortsat store drømme for fremtiden.

- Det her er forhåbentligt det, jeg skal gøre indtil jeg bliver en gammel dame og skal hives herfra. Det er absolut planen. Det kan godt være, at det bliver forskellige foranstaltninger, og vi skruer på knapper og forfiner og bliver bedre, siger hun.

Med stort håb for fremtiden, er der også helt styr på, hvilke kunstnere der skal forbi spillestedet i Harboøre i den nærmeste tid. Både Anders Matthesen og Niels Hausgaard er nemlig allerede på plakaten.

01:59

Hele indslaget kan du se lige her. 

Luk video