Svært at finde folk til at rengøre sommerhuse: Chef har selv måttet ud med kost og spand

Udlejere har svært ved at skaffe nok rengøringsfolk, når sommerhusene skal rengøres på store skiftedag.

Rengøringsfolk hænger ikke på træerne, og det skaber frustration hos flere sommerhusudlejningsbureauer i landsdelen. 

Blandt andet hos Sol og Strand i Vejlby Klit, der står for udlejning af 150 sommerhuse langs Vesterhavet. 

Faktisk har han så svært ved at finde folk til at gøre rent i sommerhusene på store skiftedag, at han må bede familie og venner om at hjælpe til.

- Det er svært at skaffe rengøringsfolk. Man prøver virkelig at trække på alt, hvad man kender, siger bureauchef Peter Kamp Vestergaard.

quoteJeg har selv været ude at gøre rent de seneste tre weekender.

Peter Kamp Vestergaard, bureauchef, Sol og Strand, Vejlby Klit

Selv har han også skullet gribe kost og spand for at få vagtplanen til at gå op. 13 timers rengøring i sommerhusene blev det til i en weekend, hvor bureauchefen ellers skulle have haft fri.

- Jeg har selv været ude at gøre rent de seneste tre weekender og også den kommende weekend for at få det hele til at hænge sammen, fortæller Peter Kamp Vestergaard.

Værre i år

Mandag er bureauchefen tilbage på kontoret, hvor han har brugt tiden på at ringe rundt i forsøget på at rekruttere arbejdskraft til næste uges lørdagsrengøring. Til den kommende weekend skal han bruge på den gode side af tyve rengøringsfolk.

Han mener, at det i år er endnu sværere, end det plejer at være.

- Det er det for hele turistbranchen. Man har svært ved at skaffe arbejdskraft, hovedsageligt på grund af at der er rigtig mange, som poder i år, siger Peter Kamp Vestergaard fra Sol og Strand i Vejlby Klit.

Dette års besvær med at skaffe nok personale har fået ham til at genoverveje strategien fremover. Måske er en løsning at søge bredere.

- Lektien for os er helt klart, at vi skal være bedre til at komme ud og finde de folk, som kunne tænke sig at have et par timer. Ikke kun unge mennesker, men også ældre mennesker, siger Peter Kamp Vestergaard.

Til den kommende weekend skal han bruge på den gode side af tyve rengøringsfolk. 

Et vilkår fremover

Længere sydpå langs Vestkysten holder Esmark Feriehusudlejning til. Her kan de genkende problemet med, at det er svært at skaffe rengøringsfolk til deres sommerhuse.

- Der er gang i kedlerne rundt omkring, og derfor er der også stor efterspørgsel på medarbejdere. Det mærker vi også på rengøring, siger administrerende direktør John Brügmann.

quoteDet er ét af de vilkår, vi kommer til at skulle arbejde med i fremtiden.

John Brügmann, administerende direktør, Esmark

Fra Søndervig i nord til Blåvand i syd har udlejningsbureauet 3.500 sommerhuse, som lige nu bliver rengjort på alternativ vis for at få rengøringen til at gå op.

Direktøren mener dog, at årsagen til problemet er positiv. 

- Områderne vækster her. Vi ser, at udviklingen er positiv langs kysten, og det er med til, at behovet for arbejdskraft bliver større, siger John Brügmann.

Hvis man spørger ham, så bliver det kun sværere fremadrettet.

- Det er ét af de vilkår, vi kommer til at skulle arbejde med i fremtiden, spår direktøren i Esmark.