Storkeungen lever stadig – Den varmer sig nu i garage

Ægteparret Louise og Per Fjelgren fik tidligere i dag reddet Kjeld og Yvonnes mindste unge ud af en kold og våd rede, og de tror på, at ungen klarer sig.

Det var en våd, kold og forpjusket storkeunge, der blevet reddet ud af storkereden tidligere i dag.

Mogens Lange fra storkene.dk fortalte til TV MIDTVEST, at der var stor risiko for, at den lille unge ikke ville overleve vind og vejr i reden, og nu er den kommet ind i varmen.

- Vi har sat en varmelampe over den for en sikkerheds skyld. Det skader i hvert fald ikke, at den bliver varm, siger Per Fjelgren.

Han ved godt, at det stadig ikke er helt sikkert, at ungen klare sig, men han er meget optimistisk, efter de har fået den ind i tørvejr.

Natten i garagen bliver med varmelampe og regnbueørred.
Natten i garagen bliver med varmelampe og regnbueørred.
Foto: Peter Oddershede Pedersen, TV MIDTVEST

Kun en nat væk hjemmefra

Planen er, at storkene skal ringmærkes i morgen, og efter en nat i en lun garage håber Per Fjelgran, at den lille storkeunge kan komme tilbage til reden, der står i Fjelgren familiens baghave.

Som det ser ud nu, får den dog glæde af en overnatning væk hjemmefra, og under varmelampen er der plads til noget forkælelse.

- Den ligger og spinder som en kat lige nu. Jeg tror godt, at den kan lide det. Når den bliver lidt mere kvik, så får den lige nogle små regnbueørreder, så den kan få lidt at spise. Vi har en hel fryser fuld af dem, siger Per Fjelgren og fortsætter.

- Jeg er faktisk 98 procent sikker på, at den er klar til at komme op i reden igen i morgen, og så hvis vorherre lige ville komme med lidt bedre vejr. Ikke noget dagsregn, men de kan godt tage en enkelt byge.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.