Storkeunge tog mod til sig i flere uger: Nu er den fløjet fra reden

Flyvetræningen har stået på et stykke tid, og i morges sprang storkeungen i Bækmarksbro endelig ud.

Storkeparret og deres unge har været noget af et tilløbsstykke i Bækmarksbro ved Lemvig. Men nu er der ikke længere nogen storke i reden.

Tirsdag morgen tog storkeungen mod til sig og begav sig ud på sin første flyvetur.

Den tog en kort tur, før den landede hos storkefar på taget ved siden af reden. Her efter fløj den sammen med sine forældre ud i engene for at finde føde.

- Den har stået og trænet og blafret med vingerne i flere uger, og nu skete det så. De næste par uger skal den ud og styrke vingerne og lære at søge føde, siger Jess Frederiksen, der er formand for storkene.dk.

Når den er stærk nok, går turen omkring 1. september til enten Afrika eller Spanien.

Storkeungen lander ved storkefar. Forældrene har fået navnene Kjeld og Yvonne, og de har haft travlt med at gøre deres unge flyveklar.
Storkeungen lander ved storkefar. Forældrene har fået navnene Kjeld og Yvonne, og de har haft travlt med at gøre deres unge flyveklar.
Foto: Vagn Gejl Donskov

Vender måske tilbage

Det er svært at sige, om storkeungen vil vende tilbage til Bækmarksbro.

- Under halvdelen af unge storke vender tilbage, for de møder flere farer og overlever ikke. De kan flyve ind i elledninger eller vindmøllevinger, og i Afrika bliver mange skudt, siger Jess Frederiksen.

Storke er typisk væk i to til tre år, før de vender tilbage til Danmark.

Storkeungen fra Bækmarksbro fik taget en fjerprøve, da den blev ringmærket for en måned siden. Der er endnu ikke noget resultat af DNA testen, der skal afsløre kønnet på storken.

Indslag fra den 4. august: Søndag var der arrangeret foredrag om storkene Kjeld og Yvonne lige ved siden af storkereden.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.