Storkepar i Flynder får ny rede

I sommer slog et lykkeligt storkepar sig ned i Flynder ved Bækmarksbro. Nu er en ny rede rejst i håbet om, at storkene vender tilbage igen til foråret.

Storkeparret Yvonne og Kjeld tiltrak sig en hel del opmærksomhed i løbet af sommeren 2019. I løbet af foråret fandt de frem til en storkerede ved Flynder. 

Her slog de sig ned, ynglede og fløj glade fra reden igen, da efteråret kom. 

quoteDer er chance for, at vi de næste 15-25 år, alt efter hvor længe storkene lever, har storke her i Flynder

Per Fjeldgren

- Vi havde aldrig troet, at det kunne lade sig gøre. Vi satte en storkerede op for 20-30 år siden, og nu skete det. Tålmodighed giver åbenbart point, fortæller Per Fjeldgren, der nu endelig har haft gæster i reden, der står nede bagerst i hans have. 

Nu når reden har vist sig at kunne tiltrække interesserede storke, er det blevet tid til en opgradering. Derfor er den gamle rede revet ned, og mandag blev en ny rejst i Flynder. 

- Der er chance for, at vi de næste 15-25 år, alt efter hvor længe storkene lever, har storke her i Flynder, fortæller Per Fjeldgren. 

Og der er gode chancer for at det lykkelige storkepar vender tilbage til Flynder. Hvis ikke de er blevet ofre for elledninger, jægere eller andre ulykkeligheder, så burde de komme retur. 

- Jeg tror helt sikkert, at der kommer storke igen til Flynder, og jeg håber, de kommer tidligt. Jeg tænker, de kan dukke op allerede om et par måneder, fordi de kan kommer før, nu når der kender stedet, fortæller Mogens Lange Petersen, der er storkeekspert ved www.storkene.dk. 

TV Midtvest følger med

Hvis heldet tilsmiler alle, og Yvonne og Kjeld vender retur til Flynder, så får man til sommer mulighed for at følge med fra allernærmeste hold. 

I et tårn, der står ved siden af den nye rede bliver der opsat et webkamera. Her vil man kunne følge med i storkenes gøren og laden 24 timer i døgnet, hvis reden bliver beboet. 

Lige nu består reden kun af en hård metalramme. Per Fjeldgren regner med, at den bliver foret og indrettet inden udgangen af januar. Og så er den ellers klar til indflytning for Yvonne og Kjeld. 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.