Storkepar har fået unger: - Der er nærmest tale om et mindre mirakel

Så er der godt nyt til alle fugleelskerne. Storkeparret fra Flynder ved Bækmarksbro har fået unger.

Kjeld og Yvonne har fået unger. Om én af dem skal hedde Børge vides ikke endnu, men storkeparret, der har slået sig ned i Flynder ved Bækmarksbro, er nu blevet forældre. En lignende begivenhed i det område er ikke set siden 1963. Det skriver foreningen storkene.dk.

quoteDer er nærmest tale om et mindre mirakel, at der nu er storkeunger på denne egn.

Mogens Lange Petersen, Storkeekspert, Storkene.dk

- Der er nærmest tale om et mindre mirakel, at der nu er storkeunger på denne egn. Reden befinder sig nemlig flere hundrede kilometer fra nærmeste beboede storkerede og langt fra de større kolonier af storke, der findes i Sydslesvig, siger storkeeksperten Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk i en pressemeddelelse.

I Danmark var det tidligere meget almindeligt, at storke slog sig ned i Danmark for at yngle. Det er det dog ikke mere, og sidste gang et ynglende storkepar havde slået sig ned i Vestjylland var i 1981.

- Da det er et ungt storkepar, ser man ofte, at forældrestorkene kan have svært ved at finde ud af at passe ungerne. Derfor har vi givet storkeparret en hjælpende hånd i form af udlægning af fisk. Så kommer storkeungerne i alle tilfælde ikke til at sulte, og dermed er det primært kulde og regn, der kan tage livet af ungerne, siger Mogens Lange Petersen i en pressemeddelelse.

Flere kan være på vej

Danmark er ikke traditionelt et land for storke. Til gengæld har bestanden i Tyskland og Polen det rigtig godt, men det kan der måske blive ændret på kommende år. Det vurderer formand for Dansk Ornitologisk Forening, Egon Østergaard.

- Mit bud er klart er, at vi i løbet af de næste 10-15 år vil se flere storke i Danmark. Hvis temperaturen fortsætter med at stige, vil det tiltrække flere storke - også til Vestjylland, fortæller Egon Østergaard. 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.