Storkeinteresserede invaderer private haver

Storkeparret i Bækmarksbro tiltrækker sig så meget opmærksomhed, at det nu er begyndt at gå udover de folk, som bor i området.

De er flotte, ja. Men interessen for storkeparet er så stor, at folk nu er begyndt at gå igennem private haver for at komme tættere på fuglene. Foto: Lotte Lykke Stendahl, Storkene.dk

Interessen for at se det nye storkepar i Bækmarksbro er så stor, at foreningen Storkene nu vil lave en informationstavle, der fortæller, hvordan besøgende skal opføre sig.

De fleste respekterer, at storkene skal have ro - og respekterer, at man ikke bare går ind på en privat grund. Men der nogle, der ikke kan finde ud af det.

Louise Fjeldgren

Storkenes værtspar, Per og Louise Fjeldgren, fortæller til storkene.dk, at der sommetider er trafikkaos på den lille vej, og at nogen af de nysgerrige ligefrem går ind i deres private have.

- Vi oplever allerede nu, at der kommer et væld af mennesker forbi for at se storkeparret, og det er begyndt at skabe lidt kaos på vores lille vej. De fleste respekterer, at storkene skal have ro - og respekterer, at man ikke bare går ind på en privat grund. Men der nogle, der ikke kan finde ud af det, siger Louise Fjeldgren. 

Læs også Storkepar har slået sig ned i vestjysk rede

Den nye informationstavle skal information om storkeparret og storken generelt, også vil indeholde retningslinjer for hvordan man gebærder sig på stedet.

- Det er naturligvis ikke okay, at folk bare går ind i en privat have. Det skal vi naturligvis have stoppet. Man ser storkeparret udmærket fra en afstand af blot 100 meter fra storkereden. Det er her der informationstavlen opsættes i den nærmeste fremtid, siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk

Udovover opsætning af informationstavlen, skal der i efteråret opsættes en nye storkerede på en helt ny mast, som skal fungere som ny bolig for storkeparret, så de får en ny og mere sikker bolig at vende tilbage til i foråret 2020.

Storkeparret har i øvrigt også blevet navngivet. Værtsparret har besluttet at kalde dem for Yvonne og Kjeld efter dem i OlsenBanden.