Storkeinteresserede invaderer private haver

Storkeparret i Bækmarksbro tiltrækker sig så meget opmærksomhed, at det nu er begyndt at gå udover de folk, som bor i området.

Interessen for at se det nye storkepar i Bækmarksbro er så stor, at foreningen Storkene nu vil lave en informationstavle, der fortæller, hvordan besøgende skal opføre sig.

quoteDe fleste respekterer, at storkene skal have ro - og respekterer, at man ikke bare går ind på en privat grund. Men der nogle, der ikke kan finde ud af det.

Louise Fjeldgren

Storkenes værtspar, Per og Louise Fjeldgren, fortæller til storkene.dk, at der sommetider er trafikkaos på den lille vej, og at nogen af de nysgerrige ligefrem går ind i deres private have.

- Vi oplever allerede nu, at der kommer et væld af mennesker forbi for at se storkeparret, og det er begyndt at skabe lidt kaos på vores lille vej. De fleste respekterer, at storkene skal have ro - og respekterer, at man ikke bare går ind på en privat grund. Men der nogle, der ikke kan finde ud af det, siger Louise Fjeldgren. 

Den nye informationstavle skal information om storkeparret og storken generelt, også vil indeholde retningslinjer for hvordan man gebærder sig på stedet.

- Det er naturligvis ikke okay, at folk bare går ind i en privat have. Det skal vi naturligvis have stoppet. Man ser storkeparret udmærket fra en afstand af blot 100 meter fra storkereden. Det er her der informationstavlen opsættes i den nærmeste fremtid, siger Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk

Udovover opsætning af informationstavlen, skal der i efteråret opsættes en nye storkerede på en helt ny mast, som skal fungere som ny bolig for storkeparret, så de får en ny og mere sikker bolig at vende tilbage til i foråret 2020.

Storkeparret har i øvrigt også blevet navngivet. Værtsparret har besluttet at kalde dem for Yvonne og Kjeld efter dem i OlsenBanden.