Stor efterspørgsel på bådpladser i Lemvig Havn

50 procent flere end sidste år ønsker en bådplads i Lemvig Lystbådehavn, og flere sejlere er på vej.

 

Sidste år var 119 bådpladser lejet ud i lystbådehavnen i Lemvig. I år nærmer tallet sig 180 pladser – og flere har vist interesse for at leje en af de eftertragtede pladser.

- Det er naturligvis glædeligt, at havnen er populær hos bådfolket, og at flere lejer bådpladser. Vi har jo brugt mange millioner kroner på at modernisere havnefaciliteterne og havneområdet. Det er godt, at faciliteterne bliver udnyttet, for det gavner hele byen, siger Claus Borg, direktør for Teknik og Miljø ved Lemvig Kommune.

De nye lejere kommer mange steder fra, blandt andet Struer, Hvide Sande, Herning og sågar helt fra Esbjerg. Også helt nye bådejere er kommet til. Den seneste opgørelse viser, at 15 af de nye lejere har handlet båd for nylig. 

Flere lystbådehavne mangler besøgende
Den positive udvikling i Lemvig, tegner et helt andet billede, end hvad vi ellers har hørt. Flere af de midt- og vestjyske lystbådehavne kæmper for at få havnene fyldt op, fordi de mange gæster udebliver. Flere steder har havnene sågar været nødt til at tage autocampere ind for at holde indtjeningen oppe.

Modernisering har betalt sig
Lystbådehavnen er i gang med en modernisering med nye faciliteter til bådfolket. Blandt andet er havnen i gang med at bygge nye bad- og toiletfaciliteter. I øjeblikket har havnen lejet pavilloner med lignende faciliteter.
Sejlerne bruger deres pladser vidt forskelligt. Nogle bor i perioder i deres både og anvender dem som sommerhus. Andre kommer blot forbi i weekender eller til en aftenudflugt. Men uanset sejlernes brug af havnen, er de med til at øge omsætningen i byens butikker.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Livsstil.