Stor aktion mod skib i Thyborøn

Politiet og SKAT rykkede i dag ud for at undersøge et mistænkeligt skib, der havde lagt til kaj i Thyborøn.

Der var dramatik på havnen i Thyborøn, da politiet fredag middag rykkede ud for at undersøge et skib, der ville lægge til kaj for at tanke brændstof.

- Skibets kaptajn havde erklæret, at de var sejlet ud fra Beirut, og at de var på vej til Syrien, og så fattede vi mistanke og rykkede ud, siger Kurt Stenfelt fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiets indsatsleder gik sammen med SKATs udsendte om bord på 'Moonlight' for at undersøge, hvem og hvad der var ombord.

Rod i papirerne

Kaptajnen havde forklaret, at skibets besætning på otte mænd oprindede fra Libyen, men de viste sig at være fra Syrien. Samtidig var der to af besætningsmedlemmerne, der ikke havde et gyldigt pas.

Det viste sig, at skibet ingen last havde med, og der var altså ikke tale om smugleri. I mellemtiden fandt politiet dog ud af, at skibet rent faktisk ikke var kommet fra Beirut i Libanon, men fra Talinn i Estland.

- Vi har ingen grund til andet end at tro på, at skibet var på vej i havn for at tanke i sin færd videre mod Syrien, siger Kurt Stenfelt.

Skibet fik senere fri passage til at sejle videre mod Syrien.

 

Se mere om aktionen i vores udsendelse 19.30:

02:03 Luk video