Stadig ingen behandlere på akutklinik: - Vi er nødt til at stå ved de løfter, vi giver

Sundhedshuset i Lemvig blev lovet, at akutklinikken kunne genåbne for tre uger siden. Det er forsat ikke sket. Mandag mødes hospitalsudvalget.

2:24
Døren er fortsat lukket til akutklinikken i Lemvig og det skaber vrede og frustrationer hos borgere og kommune
Foto: Jakob Fenger, TV MIDTVEST

- Det er kritisk og meget alvorligt.

Så klart falder ordene fra Gunnar Lisby Kjær, der er formand for Social- og sundhedsudvalget, Venstre. Det handler om akutklinikken i Lemvig.

I to og en halv måned har akutafdelingen i Lemvig Sundhedshus været lukket. Der var brug for personalet på det ny sygehus i Gødstrup, lød meldingen, og derfor måtte Lemvig undvære akutafdelingen i løbet af sommerferien. 

Borgerne i Lemvig og omegn blev til gengæld lovet, at behandlersygeplejerskerne var tilbage 15. august. Det er bare ikke sket. 

- Det handler om, at prioritere kræfterne. Der kan jeg bare konstatere, at Lemvig bliver nedprioriteret i øjeblikket, og det er jeg ked af, fortæller Gunnar Lisby Kjær. 

Frustration - også i Regionsrådet

Blandt regionsrådsmedlemmerne er den tomme klinik heller ikke noget, de er imponerede af. 

Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne kalder det stærkt utilfredsstillende, at der ikke er fundet en løsning. 

- Vi er nødt til at stå ved de løfter, vi giver. Jeg har meget forståelse for, at kommunen i Lemvig og borgerne er frustrerede, det er jeg faktisk også selv, siger hun. 

Marianne Karlsmose fra KD er ikke tilfreds med forløbet omkring akutklinikken i Lemvig.
Marianne Karlsmose fra KD er ikke tilfreds med forløbet omkring akutklinikken i Lemvig.
Foto: Janne Dalby Ewert, TV MIDTVEST og privatfoto. Redigering: Jens Svenning, TV MIDTVEST

Mandag mødes regionsrådets hospitalsudvalg, og på en såkaldt tillægsdagsorden er der kommet et punkt ved navn 'Status for bemandingssituationen i forbindelse med akutklinikken i Lemvig'.

Her skal udvalget drøfte alternative løsninger til problemet. 

En af mulighederne er at skaffe vikarer til opgaven. Den køber udvalgsformanden i Social- og sundhedsudvalget dog ikke i første omgang. 

- Idéen om at bruge andet fagligt personale er no go. Det vil være et skalkeskjul, og det vil bare være et stop på vejen til Gødstrup, siger Gunnar Lisby Kjær. 

Marianne Karlsmose siger selv, at hun vil gå til kamp.

- Jeg kan ikke trylle en aftale frem selv, men jeg kan som politiker presse på for, at vi overholder de løfter, vi har givet, afslutter hun.