Stadig i livsfare efter gaseksplosion

En ældre kvinde fra Harboøre er stadig i kritisk tilstand efter hendes hus mandag morgen eksploderede.

Den 75-årige kvinde, der mandag morgen kom alvorligt til skade efter en gaseksplosion i hendes hjem i Harboøre, er stadig indlagt på Rigshospitalets brandsårsafdeling.

- Hendes tilstand er stadig kritisk. Hun bliver behandlet for sine forbrændinger, fortæller Ole Hofmansen, der er vicepolitikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiets teknikere har i dag lavet undersøgelser ved huset, og de konkluderer, at der ikke har været fejl på konstruktionen.

- Noget tyder på, at man utilsigtet er kommet til at åbne for en gashane, der så har stået og sivet i længere tid. Vi ved husets beboer er ryger, og det kan være i forbindelse med tænding af en cigaret, eksplosionen er startet, forklarer Ole Hofmansen.

Politiets teknikere forklarer, at hvis man eksempelvis har sovet i et rum, hvor der er sivet gas ind, så bliver lugtesansen lammet, og man kan derfor ikke lugte, at rummet er fyldt med gas, når man vågner. Og det kan altså være forklaringen på, at den 75-årige kvinde ikke har opdaget, at rummet var fyldt med gas.

Politiet forventer, at afslutte deres efterforskning senere i dag.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.