Sort prognose får skole til at gå i charmeoffensiv

Frem mod 2026 vil børnetallet falde med en tredjedel i Lemvig Kommune, derfor var Nørre Nissum skole i dag på charmeoffensiv.

På Nørre Nissum Skole tager de utraditionelle midler i brug for at lokke elever til. Frem mod 2026 vil børnetallet falde med en tredjedel i Lemvig Kommune. Derfor var skolen i dag på charmeoffensiv. Elevernes skoledag blev forlænget til kl. 17, og alle interesserede var inviteret til åbent hus for at se, hvad skolen har at tilbyde.

- Vi kan mærke, at presset bliver større og større fra de private skoler i vores område, siger Jens Jørn Poruå, der er skoleleder på Nørre Nissum Skole.

Nørre Nissum Skole er en af otte folkeskoler i Lemvig Kommune. Derudover er der tilsammen ligeså mange efterskoler og privatskoler, det skærper konkurrencen om eleverne. Derfor er der behov for at tænke anderledes for at tiltrække elever. 

quoteVi kan mærke, at presset bliver større og større fra de private skoler i vores område.

Jens Jørn Poruå, Skoleleder, Nørre Nissum Skole

- Hvis vi skal følge med i den konkurrence, der er, og vi ikke skal drukne i alle de tilbud, der kommer andre steder fra, så er vi nok nødt til at bruge nogle ressourcer på at promovere os selv, siger Jens Jørn Porup.

Initiativet fra skolen blev positivt modtaget af de besøgende.

- Det er en fantastisk idé, at man kan komme ud og følge med i, hvad der foregår herude, siger Lisbeth Sørensen fra Lomborg.

Det er ikke kun på Nørre Nissum Skole, de mærker presset over faldende børnetal. Det gør folkeskoler i hele landet.

- Der er flere skoler, der er blevet opmærksomme på, at man specielt omkring indskrivning skal være opmærksomme på at gøre reklame for sig selv og fortælle, hvad det er, man kan. Det er en tendens, vi ser der breder sig i øjeblikket, siger Claus Hjortdal, der er formand for Skolelederforeningen. 

Nørre Nissum Skole på charmeoffensiv.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Uddannelse.