Solvej har lavet musik i USA, men nu er hun flyttet hjem til Vestjylland

Da Solvej Nygaard Gregersen var barn, drømte hun om at finde et sted, hun hørte til. Det sted viste sig at være ganske tæt på.

Den unge musiker Solvej Nygaard Gregersen voksede op i Fjaltring ved Lemvig. Da hun blev voksen valgte hun at flytte væk, men nu er hun vendt tilbage til det sted hvor det hele startede.

- Jeg kan huske sådan nogle efterårsdage, hvor det er blevet helt mørkt, og vinder river i træerne. Der er et stort rum for de her tanker, fortæller Solvej, der indtil videre er flyttet ind på første sal hos sin far. Det fineste loftsværelse med udsigt til markerne og horisonten.

Solvej har skrevet sin tanker og oplevelser ned, siden hun var barn. Det er gennem tiden blevet til et væld af sange, hun selv har sat musik til.

- Dengang drømte jeg om at finde det sted, jeg hørte til. Og så er det jo sjovt, at jeg har fundet hjem, der hvor jeg kommer fra, smiler hun.

Nyt album

Solvej Nygaard Gregersen flyttede hjem i maj efter at have boet i både Aalborg, København og udlandet, hvor hun blandt andet har arbejdet som musiker og grafisk designer. Med sig har hun en blå LP.

Hendes seneste album Drømme på dage hvor tanken er tung udkom i foråret og er hendes tredje.

-Det er noget, der har fulgt mig gennem årene - den her følelse af længsel. Den har en blå tone af melankoli og håb. Den stemning fylder meget i sangene, forklarer Solvej.

quoteJeg kan ikke huske det, men det er noget, der har sat aftryk i min sjæl.

Solvej Nygaard Gregersen

Sangene er skrevet i Alaska og indspillet i Nashville og især en af dem, har været længe undervejs.

- Jeg har gået lidt omkring det i årenes løb. For det er både sorgbart og svært at skrive om , fortæller hun.

Solvej Nygaard Gregersens mor døde som 27-årig af meningitis. Solvej var bare to år, og hun er derfor vokset op med sin far og søster uden nogensinde at have kendt sin mor.

- Jeg kan ikke huske det, men det er noget, der har sat aftryk i min sjæl og måden at være i verden på. At tingene kan ændre sig på et splitsekund, og at noget, der er meget trygt, pludselig kan blive noget andet, forklarer den 36 årige sanger om musiker, der nu er vendt hjem til Fjaltring.