Slagter vinder pris for anden gang

Slagter Mortensen fra Lemvig har modtaget fornem iværksætter-pris på grund af sin slagterbutik på nettet. Det er anden gang i år, han vinder en pris.

pris.jpg
Foto: Thomas Henriksen

Slagteren i Lemvig er ekstra glad i dag. Torsdag aften modtog han IVÆKST-prisen for den slagterforretning, han har fået op at køre over internettet. En forretning hvor man bestiller på nettet, og så bliver kødet leveret lige meget hvor, man bor i landet. 

- Jeg har aldrig vundet en vingummibamse, og nu har jeg vundet to priser på et år, siger Peter Mortensen. 

For få måneder siden vandt slagteren også prisen Årets Slagter. 

Jeg har aldrig vundet en vingummibamse, og nu har jeg vundet to priser på et år.

Slagter Peter Mortensen og hans kompagnon Thomas Henriksen var nomineret i kategorien Årets Guldkantsiværksætter, som er en kategori, der hylder folk, som beviser, at man godt kan få succes med en virksomhed, selvom den geografisk er placeret i det såkaldte Udkantsdanmark. 

- Vi er ovenud lykkelige. Vi troede simpelthen ikke på det, siger Thomas Henriksen. 

eGastro bygger på venskab

Hvert år i december bliver IVÆKST-prisen uddelt, og der er i alt ni forskellige kategorier. I kategorien, hvor Slagter Mortensen vandt, var der i alt seks nominerede. 

Slagterforretningens internetbutik går under navnet eGastro. De to hoveder bag den prisvindende forretning er slagteren ham selv, Peter Mortensen og fotograf Thomas Henriksen, som begge er fra Lemvig. De to startede som venner, men de har taget skridtet videre til at blive kompagnoner.  

Thomas Henriksen er ikke i tvivl om, hvad prisen kan betyde. 

- Nu kan vi for alvor sætte Lemvig på landkortet og vise det kan lade sig gøre. Prisen kan være med til at vise andre iværksættere, at man ikke behøver at bo i en storby for at drive forretning, siger Thomas Henriksen.