SF: Rens Høfde 42 for at kickstarte økonomien

Coronakrisen rammer økonomien hårdt, og der er brug for at få gang i den igen, når det er ovre. SF har nu et konkret forslag til hvordan.

Coronavirussen har som bekendt først og fremmest skabt en krise, hvor det danske sygehusvæsen må løbe stærkt for at få så mange som muligt ud på den anden side i god behold.

Men den nationale nedlukning af erhvervslivet kommer på længere sigt til at gøre ondt på både statskassen og borgernes egen økonomi.

Og derfor har SF et forslag: For at kickstarte økonomien, vil de oprense giftdepotet ved Høfde 42, der er en af tre generationsforureninger ved Harboøre.

- Vi står desværre med en økonomisk afmatning på grund af coronakrisen, så vi har brug for at holde hånden under beskæftigelsen. Hvis det står til os i SF, så skal det ske ved at sætte gang i grønne projekter – blandt andet Høfde 42, siger Signe Munk, der er klimaordfører for SF.

Bred enighed om kickstart

Helt konkret vil partiet afsætte 600 millioner kroner over de næste tre år til oprensningen, og på den måde vil de skabe arbejdspladser til opgaven og på den måde holde gang i økonomien.

- Vi oplever, at der er bred enighed om, at der er brug for at kickstarte den danske økonomi. Sammen med regeringen er vi blevet enige om, at man skal prioritere generationsforureningerne, siger Signe Munk til TV MIDTVEST.

Danske Regioner har for nylig meddelt, at oprensningen kan starte, og derfor mener SF, at tidspunktet er godt.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Miljø.