Se billederne her: Lemvigs ikoniske jernbanebro i helt nyt lys

Det er ikke kun Paris, der har en triumfbue. Sådan en har de også i Lemvig - den kan nu ses i et helt nyt lys.

Lemvigs vartegn - eller i hvert fald et af dem - kan snart opleves i et helt nyt lys. 

quoteMed belysningen vil vi fremhæve broen og dens smukke, ja, ikoniske arkitektur, der gennem tiden har været et kendetegn for byen, men som i mørke timer slet ikke ses.

Steffen Damsgaard, formand for Teknik og Miljøudvalget i Lemvig Kommune, Venstre

Broen over Vesterbjerg i Lemvig er nu blevet sat i stand og malet og lyser nu efter mørkets frembrud op i forskellige farver.

- Banebroen er et arkitektonisk mesterstykke og et vigtigt historisk bygningsværk i Lemvig. Broen fortjener at blive fremhævet som det måske vigtigste bevarede vartegn i byen, nu da den er renoveret, siger Steffen Damsgaard, formand for Teknik og Miljøudvalget i Lemvig Kommune til kommunens hjemmeside.

127 år gammelt vartegn

Indvielsen af den renoverede bro er timet præcist med 100-året for den ombygning i 1919, der gav broen sit nuværende udseende. Den første bro over Vesterbjerg blev bygget i 1892. 

Den seneste renovering var nødvendig, da broen havde flere vandskader og gamle rækværk og byggesten var i forfald og skulle istandsættes.

- Der var i mange år en lampe oppe øverst i brobuen. Den blev fjernet for længe siden. Nu sætter vi nyt lys i brobuen og på broen som afslutning på renoveringen og i anledning af 100 års jubilæet, fortæller Steffen Damsgaard.

Broen bliver belyst i samme tidsrum, som byens gadelys er tændt. Nye projektører og lamper er sat op, og broen kan belyses med forskellige farver, der er tilpasset og matcher døgnets lysrytme.

Jernbanebroen over Vesterbjerg i Lemvig har fået en gennemgående restaurering og præsenteres nu i et helt nyt lys. 
Jernbanebroen over Vesterbjerg i Lemvig har fået en gennemgående restaurering og præsenteres nu i et helt nyt lys. 
Foto: Lemvig Kommune

Fakta om Jernbanebroen

- Med belysningen vil vi fremhæve broen og dens smukke, ja, ikoniske arkitektur, der gennem tiden har været et kendetegn for byen, men som i mørke timer slet ikke ses. Jeg håber, vi alle vil værdsætte broen som byens vartegn, som Lemvigs svar på Triumfbuen, siger Steffen Damsgaard med et smil.

Billederne af broen er taget under en test af lyset. Lemvig Kommune tænder for kontakten og sætter broen i det nye lys den 3. april. 

- Det er Lemvigs svar på triumfbuen, siger Steffen Damsgaard, og der er da også visse ligheder mellem jernbanebroen over Vesterbjerg og triumfbuen her i byernes by. 
- Det er Lemvigs svar på triumfbuen, siger Steffen Damsgaard, og der er da også visse ligheder mellem jernbanebroen over Vesterbjerg og triumfbuen her i byernes by. 
Foto: Klaus Knudsen Pedersen TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Kultur.