Se billederne: Danmarks største fiskefartøj i Thyborøn

Henning Kjeldsens nye kæmpetrawler lagde til ved Nordsøkaj.

Den nye Gitte Henning til kaj i Thyborøn. Flaget er sat på halv, fordi ejeren Henning Kjeldsen deltager i sin far Erik Kjeldsens begravelse.
Den nye Gitte Henning til kaj i Thyborøn. Flaget er sat på halv, fordi ejeren Henning Kjeldsen deltager i sin far Erik Kjeldsens begravelse.
Foto: Rasmus Krieger Jensen

Danmarks største fiskefartøj har fredag lagt til kaj i Thyborøn.

Det drejer sig om trawleren S 349 Gitte Henning, der med en længde på 90,45 meter og en bredde på 17,8 meter fylder godt i landskabet på Nordsøkaj.

Gitte Henning ejes af storfiskeren Henning Kjeldsen fra Skagen. Han stammer fra Thyborøn og er fredag i byen for at deltage i sin far Erik Kjeldsens begravelse.

Mange nysgerrige har dagen igennem lagt vejen forbi havnen for at se det store skib. Nogle spurgte om lov til at komme om bord og fik dermed en stor oplevelse. Blandt dem Peter Krogh Jensen, der læser til skibsfører i Svendborg.

 
 
Foto: Rasmus Krieger Jensen

- Det var meget interessant, og der er virkelig pænt derinde. Det er fint, at de har brugt nogle penge på at gøre det lækkert for dem, der sejler med skibet, i modsætning til de store rederier, sagde han efter en lille rundvisning.

S 349 Gitte Henning er et helt nyt skib. Det blev døbt i Skagen den 6. maj, da Henning Kjeldsens kone Birthe kastede en champagneflaske med skibet.

- Jeg har fået et mere sikkert skib med et mere fornuftigt forbrug af brændstof. Ligesom for eksempel nedkølingen af fiskene også er væsentligt forbedret, sagde Henning Kjeldsen dengang til Nordjyske

Det er i øvrigt anden gang, Henning Kjeldsen har et fiskefartøj ved navn Gitte Henning. Den første Gitte Henning blev døbt i 2008 og senere solgt til Island.