Salgstiden af dit hus er længst i to vestjyske kommuner

I Struer Kommune og i Lemvig Kommune er salget af huse længst. Det tager i gennemsnit over 300 dage at få solgt et hus.

Det går bedre og bedre med salg af huse i hele Danmark. Men i tre kommuner kan det tage over 300 dage at få solgt et hus. To af de kommuner ligger i det midt- og vestjyske. Det drejer sig om Struer Kommune og Lemvig Kommune. Det skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Og det ser ikke ud til, at salgstiden falder lige foreløbigt. Siden maj 2010 er salgstiden målt i dage steget mest i de to kommuner. De nuværende salgstider ligger i gennemsnit på henholdsvis 446 dage i Struer og 355 dage i Lemvig.

Salgstiden falder i andre kommuner

Andre steder i landet går det godt. I 39 ud af 98 kommuner er salgstiden for villaer og rækkehuse faldet til under 150 dage. Det er primært i kommunerne rundt om hovedstaden, at de lave salgstider gælder.

- Det generelle billede er, at det i resten af landet er i de større provinsbyer, salget bevæger sig hurtigst. Det gælder Aarhus, Aalborg, Odense, Roskilde, Silkeborg, Helsingør og Fredericia, der alle har aktuelle salgstider på under 150 dage. På sigt er det dog ikke urealistisk, at vi også vil se positive udviklinger i de kommuner, der støder op til for eksempel Aarhus på samme måde, som vi ser i København," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De kommuner, der oplever kortest salgstid, er Lejre, Hvidovre og Ringsted med salgstider på 149 dage, 121 dage og 115 dage.

Landsgennemsnittet ligger på 182 dage.

Skævvredet billede

Ifølge Gitte Lund Ellebæk, der er indehaver af EDC i Struer, er der dog en helt klar årsag, til at tallene ser ud, som de gør. Hun ser derfor også noget mere positivt på salgstiden, for det er enkelte boliger, der trækker gennemsnittet op. 

- Der har været nogle boliger, som har ligget længe, fordi det for år tilbage ikke var den allerbedste tid at sælge. Men de bliver stadig solgt, og vi har faktisk lige solgt en bolig, der blev sat til salg i 2010, siger hun.

Faktisk så mærker de hos EDC i Struer ikke, at salgstiden er så lang. Det går nemlig ret godt:

- Vi ligger over vores indeks, og det ser faktisk ret godt ud her for året, siger hun. 

Hun forventer derfor også, at det høje gennemsnit for Struer inden længe er reduceret betragteligt.