Salg af Vestjysk Bank skal forsvares af ministeren

Pelle Dragsted (EL) har kaldt finansministeren i samråd, da han vil have forklaret, hvorfor Vestjysk Bank blev solgt til den pris, den gjorde.

Tilbage i juni måned kunne regeringen offentliggøre, at de havde fået solgt Vestjysk Bank til en gruppe investorer. De solgte bankens aktier til én krone stykket. 

Pelle Dragsted, der er finansordfører for Enhedslisten, vil bringe finansministeren i samråd og spørge til, hvorfor banken blev solgt så billigt, og hvorfor det var på det tidspunkt, at den blev solgt. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer. 

- Jeg synes, at det er vigtigt at få spurgt ministeren, om han stadig synes, at det var klogt at sælge aktierne, når man efterfølgende ser kursudviklingen. Og så få diskuteret argumenterne for salget, siger han til Dagbladet.

Tilbage da nyheden kom frem om, at banken var blevet solgt, svingede aktiekursen for banken helt vildt. Den første mandag efter salget svingede aktien mellem fire kroner og 11 kroner pr. aktie. Dengang sagde finansekspert fra Aalborg Universitet, Lars Krull, at værdien burde ligge på mellem to og fire kroner pr. aktie. 

Salget blev dengang kaldt en nødvendighed af finansministeren Kristian Jensen (V).  

- Det vigtige for os er, at Vestjysk Bank kan fortsætte som en levedygtig og stærk bank, der kan være med til at udvikle det midt- og vestjyske erhvervsliv, sagde han til Ritzau d. 13. juni. 

Kristian Jensen tager Pelle Dragsteds samrådsspørgsmål om salget af Vestjysk Bank med ro. 

- Det undrer mig, at nogen virkelig tror, at jeg med fuldt overlæg ville sælge statens ejendom for en krone per aktie, hvis der reelt var mulighed for at vente og sælge til en højere pris senere, skriver han til Dagbladet Holstebro-Struer. 

Samrådet vil foregå i denne uge. 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.