Sag om grov vold og nabochikane i retten: 50-årig nægter sig skyldig

Retten i Holstebro behandler mandag sagen mod mand fra Bonnet, der er blevet kendt som "Æ Jernstang". Han nægter sig skyldig i de fleste tiltalepunkter.

En 50-årig mand risikerer at blive dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid, hvis retten i Holstebro mandag kender ham skyldig i en lang række tiltalepunkter om nabochikane i Bonnet ved Lemvig.

Retssagen er kulminationen på længere tids uro i det lille samfund, hvor flere borgere har følt sig så truet af den 50-årige mand, at de har dannet en slags borgerværn for at vise, at de står sammen mod manden.

Den 50-årige, der af de lokale har fået tilnavnet "Æ Jernstang", er blandt andet tiltalt for vold, hærværk og overtrædelse af polititilhold. 

Anklageskriftet rummer i alt ni punkter, hvoraf de to drejer sig om af straffelovens paragraf om grov vold - paragraf 245, der taler om legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

Den tiltalte nægter sig skyldig i langt de fleste tiltaler. Mandag formiddag forklarede han i retten, at han føler, det er naboerne, der har chikaneret ham.

Anklageren lægger i anklageskriftet op til, at den 50-årige skal dømmes til behandling på en psykiatrisk afdeling med tilsyn af Kriminalforsorgen uden længstestraf.

Sagen fra Bonnet minder på mange måder om situationen i Troldhede i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor en 49-årig mand har skabt uro med det, som naboerne betegner som chikane og trusler. 

I begge byer føler beboerne sig ladt i stikken, fordi chikanen fortsatte trods gentagne anmeldelser til politiet.

Fra anklageskriftet


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien 112.