Særligt tilbud til turister - kør med VLTJ helt gratis

Turister, der besøger sommerhuse omkring Lemvig og Thyborøn, kan det næste års tid køre gratis med VLTJ.

Et sted mod vest på Jyllands kyst, kan turister kører med VLTJ, når de har lyst.

Turen er en dejlig rejse ned ved fjorden, ud mod havet, gennem Jylland, når man rejser med VLTJ, synger Tørfisk, når de står på scenen og synger om den jernbane, de så ofte har kørt med.

Og den dejlige tur fra Vemb til Thyborøn kan turister nu opleve helt gratis. 

Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme er gået sammen med tre sommerhusudlejningsfirmaer om tiltaget, og nu kan turister, der besøger området køre gratis med det gamle tog det kommende år.

- Vi vil rigtig gerne give sommerhusgæsterne en særlig oplevelse og give dem flere muligheder for at besøge de forskellige byer og attraktioner, siger Mai Lindgaard, der er Turist- og handelschef i Lemvig og Thyborøn.

Det er turister, der har lejet feriehuse fra Sol og Strand, Feriepartner Vejlby Klit og SJ Feriehusudlejning, som kan køre gratis med VLTJ.

- Det er en ekstra oplevelse

Jernbanen VLTJ kan dateres helt tilbage til 1879, og den har en særlig status i det midt- og vestjyske - også på grund af sangen VLTJ af Tørfisk, som nærmest har udødeliggjort jernbanen.

Og det er en særlige oplevelse, som udlejningsbureauerne og turistforeningen også vil give til turisterne.

- Jernbanen er en ekstra oplevelse, når man er i Vestjylland. Når man kører med jernbanen oplever man også den smukke natur, som der er her i Vestjylland, siger Mai Lindgaard.

De tre feriehusbureauer har tilsammen 800 sommerhuse, så der er potentielt mange turister, der kan tage turen fra Vemb fra morgenen af, tage over Lemvig og køre derfra, tage ud mod kysten hvor den ender helt i Thyborøn. HEY!

VLTJ er nu gratis for turister, der lejer sommerhus gennem bestemte bureauer.
VLTJ er nu gratis for turister, der lejer sommerhus gennem bestemte bureauer.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST