Så er den gal igen: Storkeskilt i Bækmarksbro er forsvundet

Storkenes vært frygter, at en bil en dag vil ramme en af de lavtflyvende storke. Han ærgrer sig over, at skiltene ikke kan stå i fred.

De skilte, der advarer mod lavtflyvende storke i Bækmarksbro ved Lemvig, er tilsyneladende meget populære.

Per Fjeldgren, der bor på den ejendom, hvor storkeparret Kjeld og Yvonne har slået sig ned, fortæller, at det ene af de to specialfremstillede skilte er forsvundet.

- Det er ærgerligt, at de ikke kan få lov til at stå i fred, siger han.

Tidligere på sommeren blev begge skilte pillet ned. Det ene blev senere fundet i en kornmark i nærheden, men det andet er der ingen spor af.

- Jeg synes, at det er disrespekt over for storkene. Der er nogen, der griner af teksten, men det er et faktum, at storkene flyver lavt. Jeg har talt med en lastbilchauffør, som fortalte, at han på et tidspunkt blev nødt til at bremse for ikke at ramme en af storkene.

- Vi frygter jo, at det en dag går galt. Derfor burde folk forstå, at de skal lade skiltene være. Hvis de synes, at teksten er så speciel, kan de selv få et skilt fremstillet, siger Per Fjeldgren.

Han fortæller i øvrigt, at de to voksne storke og deres unge alle har det godt. Ungen er så stor, at den snart er klar til at forlade reden, og samtidig har de to voksne bygget en ekstra rede i toppen af et grantræ i nærheden. 

Eksperter har fortalt Per Fjeldgren, at det er et kendt fænomen. Det viser, at storkeparret har overskud, og at der er føde nok. Hvis der kommer unger i reden til næste år, har de en ekstra rede at opholde sig i, når pladsen bliver for trang. 

SE OGSÅ: Indslag fra den 17. juli, da storkeungen skulle ringmærkes.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien 112.