Rasmus er nyuddannet fisker: Friheden er det fede

25 nye fiskere har fået det blå bevis på Fiskeriskolen i Thyborøn.

Fredag er festdag på Fiskeriskolen i Thyborøn.

Skolen fejrer, at et nyt hold er blevet færdiguddannede som fiskere. Denne gang får i alt 25 unge mennesker tildelt det blå bevis, der dokumenterer, at de har gennemført den toårige uddannelse.

- Det er virkelig dejligt. Jeg har glædet mig til denne dag, så jeg kan komme videre i livet, fortæller en af de nye fiskere, Rasmus Mølbak Filtenborg.

Det var egentlig en spontan beslutning, der fik ham til at vælge uddannelsen, men han har aldrig fortrudt. Nu er han blevet bidt af tilværelsen som fisker.

- Man er selvfølgelig underlagt nogle regler, men man bestemmer meget selv. Det er ikke et slavisk arbejde fra syv til 16. Det er friheden, der er det fede, siger han.

Casper blev årets unge fisker

Den nyuddannede fisker vil nu på skipperskole for at lære at navigere, og på længere sigt drømmer han om at blive skipper på egen båd.

- Det kunne være fedt, men nu tager jeg på skipperskole, og så tager vi den derfra, siger han. 

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen var med til dagens fest, og hun havde blandt andet fornøjelsen af at kåre Årets Unge Fisker. Æren tilfaldt 18-årige Casper Justesen, der stammer fra Højslev ved Skive. 

- Det betyder da meget, at hårdt arbejde betaler sig. Når man yder sit bedste, får man noget igen, lød det fra Årets Unge Fisker, der ligesom Rasmus Mølbak Filtenborg nu skal på skipperskole. 

Skolen i Thyborøn er Danmarks eneste fiskeriskole.

Casper Justesen blev kåret til Årets Unge Fisker.
Casper Justesen blev kåret til Årets Unge Fisker.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST
25 unge fiskere fik i dag tildelt det blå bevis i Thyborøn.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.