Program for Regentparrets besøg

Programmet for Regentparrets besøg i Lemvig til september er nu færdigt.

Programmet er netop blevet offentliggjort, til når Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen søndag d. 6. september besøger Lemvig Kommune. Dannebrog lægger til i Lemvig kl. 10.00 søndag formiddag, og forlader igen Lemvig Havn søndag aften kl. 22.00.

Her kan du se hele programmet:

kl. 10.00 Dannebrog ankommer Lemvig HavnRegentparret går fra borde og hilser på den officielle velkomstkomitè.kl. 10.15 Regentparret går ombord igen inden kørsel til officiel modtagelse på Rådhuset.kl. 10.20 Afgang fra Dannebrog i karet.Kørsel igennem byen til Lemvig Rådhuskl. 10.45 Officiel modtagelse i byrådssalen på Lemvig Rådhus.kl. 11.20 Afgang til Lemvig Kirke (til fods).kl. 11.30 Andagt i Lemvig Kirkekl. 12.05 Afgang fra Lemvig Kirke.kl. 12.10 Ophold på Dannebrogkl. 12.25 Middag på Restaurant LunaNy restaurant beliggende på Lemvig Havn med udsigt over havnen og fjorden.Restauranten er åbnet omkring 1. juni 2009.kl. 13.45 En kort pause for regentparret.kl. 13.50 Eftermiddagens program begynder

Herefter tager Regentparret ud på hver sin tur.

Program for Hendes Majestæt Dronningen:

kl. 13.50 Afgang Lemvig Havn.ank. 14.02 Besøg hos Esper og Heidi Agger, Ellemosevej 2, Hygum.Esper og Heidi Agger købte i 2003 gården "Sdr. Byskov" af Espers forældre.Bedriften er siden udvidet fra 100 til 300 køer. Til gården hører 150 ha. jord. Endvidere er der forpagtet 150 ha.Staldsystemet er en fuld automatisk og intelligent kostald bygget i 2008. I stalden er dyrevelfærd i højsædet. Køerne malkes af 4 malkerobotter, der er automatisk fodringsanlæg og robot til skrabere til renholdelse af køernes gangarealer.afg. 14.37 Afgang Ellemosevej 2, Hygum.ank. 14.55 Ankomst til Kulturcentret Tuskær, Fjaltring.Med havet som nærmeste nabo bag det yderste dige i Fjaltring ligger Kulturcentret Tuskær. Et studiested med rum for fordybelse, hvor det enkelte menneske kan hente oplevelser og få inspiration til næring af de livgivende og skabende kræfter, vi alle er udrustet med. Her er luft og lys - og mørke, når det er mørkt.På Tuskær findes en mindre tilbygning "Tankegangen", hvor man kan opleve fine kunstværker skænket af Ny Carlsbergfonden, bl.a. skulpturer af billedkunstneren Kirsten Lockenwitz og fotokunst af Kirsten Klein.Desuden er der en stor samling af Bakuba-tekstiler og fine værker af danske vævere.afg. 15.25 Afgang fra Kulturcentret Tuskærank. 15.35 Ankomst til glaskunstneren Agnethe Maagaard, Bøvlingbjerg. Agnethe Maagaard har gennem 30 år arbejdet med design i mange forskellige sammenhænge. Hendes helt specielle arbejdsmetoder er udviklet gennem 10 år.I 2009 skal hun udstille på• Kunstmessen Art in Mind i Århus Mu-sikhus• Galleri Houvig, Søndervig• Kunstmessen Art in Mind på Egeskov Slot.Gennem generalkonsulatet i New York er Agnethe Maagaard i gang med at promovere sin glaskunst i New York.afg. 15.55 Afgang fra glaskunstneren Agnethe Maagaard.ank 16.10 Ankomst Lemvig GymnasiumPå Lemvig Gymnasium skal regentparret se institutionens kunst.

Program for Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen:

kl. 13.50 Afgang fra Lemvig Havnank. 13.57 Besøg på den kommunale institution Labyrinten.Institutionen er et dag- og døgncenter for udviklingshæmmede. Der er 32 beboere på centret.Byggeriet af institutionen blev startet af Ringkøbing Amt og erstattede 3 tidligere institutioner i amtet.Institutionen blev taget i brug i starten af 2007.afg. 14.27 Afgang fra Labyrinten.ank.14.35 Ankomst Lemvig Biogasanlæg, Pillevej 12, Lemvig.Lemvig Biogas har 75 landmænd som andelshavere. Anlægget er opført i 1992 og udvidet med en tredje reaktortank. Det er alene landmændene, der har båret investeringen i at bygge anlægget. Lemvig Biogas leverer gas, der kan dække el-forbruget i Lemvig og 25% af varmebehovet hos Lemvig Fjernvarme. Gyllen fra èn ko kan dække en danskers gennemsnitlige el-forbrug på 1.500 Kwh, hvis den afgasses i et biogasanlæg.afg. 15.05 Afgang fra Lemvig Biogasanlægank. 15.13 Ankomst til Egholm Maskiner A/S, Transportvej 27, Lemvig.Egholm Maskiner A/S startede i 1989 med at udvikle adskillige landbrugsredskaber.Det første produkt blev en vacuumløfter, derefter klammeaftrækkeren til minkskind, gylleomrører, spalteskraberen, redskabsbærermaskinen med feje-/suge anlæg og mange flere.I 1998 blev virksomheden kåret som Gazellevirksomhed.I 2000 blev virksomheden kåret af Unibank som årets vækstvirksomhed.I 2004 åbnede virksomheden det tyske datterselskab Egholm GmbH i Braunschweig.I 2005 vinder virksomheden Dansk Industris Initiativpris 04.Der eksporteres til lande som: Tyskland, England, Frankrig, Spanien, Sverige, Norge, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz, Grækenland og Tjekkiet.afg. 15.43 Afgang fra Egholm Maskiner A/Sank.15.50 Lemvig Vinmark.afg. 16.05 Afgang Lemvig Vinmarkank. 16.10 Lemvig Gymnasium

Fællesprogram for Regentparret:

kl.16.30 Afgang Lemvig Gymnasiumkl. 16.35 Ankomst Lemvig MuseumHer vil digteren Thøger Larsens udstilling blive vist. Thøger Larsen er kendt for digtet, "Danmark, nu blunder den lyse Nat". Han blev født i 1875, på et lille husmandssted ved Limfjorden - i Tørring Sogn nordvest for Lemvig. Hele sit voksne liv levede han i Lemvig, hvor han bl.a. var redaktør for en af de lokale aviser.Solen, månen og planeternes gang spillede en væsentlig rolle i hans digtning. Han nøjedes ikke med at digte om universet, han udforskede det også videnskabeligt på et niveau, som har vakt respekt både i hans samtid og i nutiden.Derfor kan man på Lemvig Museum se en model af stjernehimmelen og af det solsystem, som jorden er en del af. Modellerne af solen og planeterne er i målestokken 1:1 millard.kl. 17.05 Besøget på Lemvig Museum slutter med en forfriskning.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Royalt.