Politi beder om hjælp: Udstyr for over 800.000 stjålet fra maskinstationer

Politiet frygter, at der kan komme en indbrudsbølge og beder derfor befolkningen om hjælp.

Fra mandag klokken 17 til tirsdag klokken 7 er der blevet stjålet elektronisk udstyr fra to maskinstationer på Bækmarksbrovej mellem Bøvlingbjerg og Bækmarksbro.

Det fortæller politikommissær Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Fra den ene station er der stjålet New Holland-udstyr og GPS’er fra syv køretøjer til en samlet værdi på over 700.000 kroner, mens der fra den anden station er stjålet et sæt af samme udstyr for over 100.000.

Knud Lauridsen siger, at det kræver en form for kendskab til det, der er stjålet, når man går specifikt efter det. Grundet sammenfaldet af tyveri på de to adresser samt det korte tidsrum, tyverierne er foregået inde for, arbejder politiet med en teori om, at det er de samme tyve, der har været på spil begge steder.

Hvid varevogn med gult klistermærke

Politiet beder om hjælp til at identificere en hvid varevogn, som flere har set i nærområdet omkring de to maskinstationer og byerne Bøvlingbjerg og Nees.

Det drejer sig om en hvid varevogn med et gult klistermærke på siden. Varevognen havde polske nummerplader.

Lokalpolitiet i Holstebro kan ikke slå fast, om varevognen har noget specifikt med tyverierne at gøre, men de ønsker at komme i kontakt med ejeren, så det kan be- eller afkræftes.

Kontakt derfor politiet på telefon 114, hvis du har set den hvide varevogn, eller hvis du har andre oplysninger i sagen.

Frygter indbrudsbølge

Det er langt fra første gang, at der stjæles dyrt udstyr fra maskinstationer, herunder GPS’er.

Derfor frygter Knud Lauridsen, at der kan blive tale om en indbrudsbølge, hvis politiet ikke får fat i tyvene hurtigt.

I august i år blev to maskinstationer i henholdsvis Lemvig og Lind udsat for tyveri af GPS-udstyr, hvor der blev stjålet syv og 12 enheder, ligesom der i november sidste år blev stjålet GPS’er for en halv million fra en maskinstation ved Lønborg sydvest for Skjern.

Dengang frygtede politiet, at der var tale om en indbrudsgruppe, der også tidligere havde hærget området, fordi der var tale om samme fremgangsmetode.

Det vides dog ikke, om politiet kan se en sammenhæng mellem disse tyverier og dem fra denne uge.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien 112.