Pensionist kørte 70 kilometer på scooter for at se storken Kjeld

For Peter Hansen var det ikke nok at se storken fra sin computer. Han kørte turen fra hjemmet i Stoholm til Bækmarksbro for at se storken i virkeligheden.

På computerskærmen hjemme hos Peter Hansen i Stoholm kører TV MIDTVESTs livestreaming fra storkereden i Bækmarksbro.  

Den 66-årige pensionist er en af dem, der nysgerrigt kigger med hjemmefra.

- Det er jo ikke noget, jeg sidder og glor på i flere timer, men det er sjovt lige at følge med, fortæller Peter Hansen.

Han venter ligesom mange andre hjemme i stuerne på, at storken Kjeld, som siden 6. april har holdt til i reden i Bækmarksbro, bliver genforenet med sin mage Yvonne.

Når - eller hvis - det sker, vil han gerne se det.

- Kommer der nu lige en frue til hannen, kunne det jo være sjovt at være den første, der så det, siger han.

Ville se Kjeld i virkeligheden

Livestreamingen fra reden i Bækmarksbro har næsten haft 200.000 besøg, så det er vist ikke for meget at sige, at storkefeberen har ramt Midt- og Vestjylland.

For Peter Hansen fik lysten til at se storken i levende live ham ud på en scooter-køretur af den lidt længere slags. 

- Jeg skulle jo se den her kære stork, fortæller han.

Hele 70 kilometer fik han tilbagelagt på vejen fra bopælen i Stoholm til storkeredden i Bækmarksbro. Heldigvis var der solskin hele vejen dertil.

- Nu er det jo rigtig godt vejr, så jeg ville gerne ud at køre et smut på den gode scooter. Så synes jeg, det kunne være sjovt at komme op og se omgivelserne omkring storken.

Kjeld og Yvonne tog plads i reden sidste år, og de er et ud at tre ynglende storkepar i Danmark. Indtil videre er det kun Kjeld der er ankommet til reden her. Nu venter mange spændt på, om Kjeld igen i år får selskab.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.