Pape: Konservative går imod regeringen

Konservative går ikke med på regeringens plan om at skrotte planerne om de kystnære havvindmøller i Vesterhavet.

Blandt modstanderne af de kystnære havvindmøller i Vesterhavet var jublen stor i går. Venstre foreslog, at man fra regeringens side dropper møllerne. Men måske jublede modstanderne for tidligt, i det man hos Konservative ikke vil være med til at skrotte planerne om kystnære havvindmøller i Vesterhavet.

- Vi hjælper gerne til at gøre regningen mindre, men vi mener altså, at vi skal fastholde de grønne ambitioner. Det har vi fremlagt en plan for. Det har gjort Danmark rig at være foran på det her område, så det præsenterede forslag er ikke vores kop te, siger Søren Pape, formand for Konservative.

Det var klima- og energiminister, Lars Christian Lilleholt, der på et pressemøde i går annoncerede, at planerne skulle droppes. Forslaget kommer, fordi regeringen vil afskaffe energiaften, den såkaldte PSO.

- Vi ser en grund til at bevare de kystnære møller, fordi det er det, der har gjort Danmark rig på den her front. Den grønne omstilling og erhvervslivet går hånd i hånd, derfor synes vi ikke at der er nogen grund til at afskaffe dem.

Partier til forhandlingsbordet

Det er ikke første gang, de konservative med Søren Pape i spidsen går imod regeringen, og nu er partiet klar til en endnu en forhandling.

- Vi går ind i et forhandlingsrum, men vi har lagt en plan frem, hvor vi bevarer den grønne omstilling. Vi vil ikke sætte skatterne op,  og det synes jeg, at regeringen skal vide, siger Søren Pape.

I Venstre er man klar til at møde Konservative til forhandlinger. 

- Vi må se, hvad der sker, når vi kommer til forhandlingsbordet. Vi har en bunden opgave i at finde en måde, hvorpå vi kan finansiere PSO-afgiften. Hvis Konservative vil forholde fast i den model, vi har nu, er det deres standpunkt, og så må vi se, hvad de andre partier siger. Der er været rigtig mange udmeldinger i både den ene og den anden retning, siger Thomas Danielsen, Thomas Daniel (V) klima- og energiordfører

Se hele interviewet med Søren Pape herunder. 
 

 

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.