Overblik: Midt- og vestjyske talenter

Unge midt- og vestjyder har de seneste år givet resten af landet kamp til stregen i store musikalske talentkonkurrencer.

”Thorsen”, der til daglig går under navnet Thor Mikkelsen, vandt lørdag aften ’Danmark har talent’ for sine beatbox-evner. Men kigger man i historiebøgerne, er han langt fra den eneste midt- eller vestjyde, der har fejet modstanderne af banen i store danske talent-shows.

Her får du en oversigt over, hvordan unge midt- og vestjyder de seneste år er løbet med rampelyset.

 

Martin Hoberg Hedegaard, vinder af X-Factor, 2008

I 2008 stødte Danmark for første gang på X-Factor. Det var samtidig også det år, Danmark for første gang mødte Martin Hoberg Hedegaard fra Ørum ved Viborg.

15-årige Martin blev hurtigt et stort hit. Derfor var hele byen stimlet sammen i den lokale idrætshal for at følge den nervepirrende finale. TV MIDTVEST var selvfølgelig med, da Martin Hoberg Hedegaard blev udråbt til den første vinder af X-Factor:

Martin Hoberg Hedegaard bor i dag i København, hvor han lever af at skrive sange til andre kunstnere.

 

Ida Østergaard, vinder af X-Factor, 2012

Efter et par år med midt- og vestjysk talentshows-tørke vendte Ida Østergaard i 2012 bøtten. 17-årige Ida, der kommer fra Videbæk, sang sig lige ind i både bookmakernes og danskernes hjerter, og hun løb med en sikker sejr.

Også i Videbæk fulgte de deres lokale heltinde tæt, og TV MIDTVEST var på pletten, da de sammen kunne juble over Ida Østergaards sejr.

Ida Østergaard bor i dag stadig i Videbæk. Hun går til daglig på Vestjysk Gymnasium i Tarm.

 

Chresten Falck Damborg, vinder af X-Factor, 2013

Det var de færreste i Chresten Falck Damborgs omgangskreds, der havde forventet, at de skulle opleve ham som sangstjerne i X-Factor. Men den generte fyr, der kommer fra Bækmarksbro ved Lemvig, hev sejren hjem til det vestjyske.

TV MIDTVEST fulgte Chresten Falck Damborg og hans familie, da de hver især forberedte sig på den store finale, hvor Chresten som bekendt løb med sejren:

Chresten Falck Damborg arbejder i dag fortsat på Teccon Form i Holstebro.

 

Lucy Mardou og Henriette Haubjerg, X-Factor-finalister, 2014

For et år siden var landsdelen repræsenteret med hele to midt- og vestjyder i X-Factor-finalen. Lucy Mardou, der til dagligt boede i Thy-lejren, charmerede sig ind i hele Danmarks hjerter, mens også Henritte Haubjerg, der kom fra Brande var populær.

På TV MIDTVEST kiggede vi nærmere på, hvorfor midt- og vestjyderne klarer sig så godt i talentkonkurrencer, og så var vi med, da hele Brande fulgte den nervepirrende finale, hvor det desværre hverken blev Lucy Mardou eller Henriette Haubjerg, der løb med sejren.

I dag bor Lucy Mardou stadig med sin lille familie i Thy-lejren. Henriette Haubjerg bor fortsat i Brande, hvor hun begyndt på Ikast-Brande Gymnasium.

 

Thor "Thorsen" Mikkelsen, vinder af 'Danmark har talent', 2015

Senest i rækken af midt- og vestjyske talenter er nu altså Thor Mikkelsen, der i hele landet er blevet kendt som "Thorsen". Med en fantastisk beatbox-teknik vandt han lørdag aften underholdsningsprogrammet 'Danmark har talent' samt 250.000 kr.

Derfor blev han i dag mødt af klapsalver og Thorsen-kage, da han vendte hjem til sin hverdag på Thisted Gymnasium. Også her var TV MIDTVEST med.

17-årige Thorsen vandt lørdag Danmark har Talent, i dag var han tilbage på Thisted gymnasium.

Thor "Thorsen" Mikkelsen forventer, at pengene bl.a. skal gå til at indspille sin musik.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Kultur.