Orla Østerby stopper i kommunalpolitik - vil koncentrere sig om Folketinget

Med seks ordførerskaber har den konservative politiker rigeligt at se til på Christiansborg. Jens Lønberg overtager pladsen i Lemvig.

Det konservative folketingsmedlem Orla Østerby fra Bækmarksbro ved Lemvig har besluttet at stoppe som kommunalpolitiker.

Efter 22 år forlader han kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og overlader pladsen til Jens Lønberg, der blev første suppleant for de konservative ved kommunalvalget i 2017.

67-årige Østerby begrunder beslutningen med, at han ønsker at koncentrere sig om arbejdet i Folketinget. Han har seks ordførerskaber i den konservative folketingsgruppe, og det er rigeligt til at fylde arbejdskalenderen.

- Det har været en stor ære at tjene borgerne i Lemvig Kommune, og jeg er meget taknemmelig for al deres tillid. Kommunalpolitik har været en fast del af min hverdag de seneste mange år, og det vil jeg se tilbage på med stor glæde. Nu ser jeg frem til at koncentrere mine kræfter på Christiansborg, siger han i en pressemeddelelse.

Moden overvejelse

Orla Østerby blev første gang valgt ind i kommunalbestyrelsen i 1997 og er siden blevet genvalgt fem gange. Han har blandt andet haft posten som formand for social- og sundhedsudvalget.

I 2017 kom Østerby i Folketinget som stedfortræder, da Søren Pape Poulsen blev valgt til formand for de konservative. Han besluttede at genopstille ved folketingsvalget i juni, hvor det lykkedes ham at blive valgt.

Han understreger, at beslutningen at forlade kommunalpolitik kommer efter "moden overvejelse" og mener, at tidspunktet på flere måder er det rigtige. Han havde i forvejen besluttet sig for ikke at genopstille ved kommunalvalget om to år.

- Nu får Jens Lønberg så i stedet mulighed for at etablere sig i byrådet. Jens, der både er sympatisk, dygtig og arbejdsom, har allerede bevist sit værd som tidligere suppleant. Derfor er det konservative mandat i trygge hænder, siger Østerby.

SE OGSÅ - indslag 29. maj, da Orla Østerby under valgkampen kæmpede for en fast plads i Folketinget.

 

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.