Ole Bitsch: En rimelig straf

Reaktioner på karantænen til håndboldspilleren Mateo Garralda efter overfald på Ole Bitsch fra Lemvig.

Lemvig Håndbolds Ole Bitsch er tilfreds med, at Dansk Håndbold Forbunds disciplinærudvalg har givet Koldings Mateo Garralda fire spilledages karantæne.

- DHF har fundet den straf som værende rimelig. Og det støtter jeg 100 procent, siger Ole Bitsch, der under en ligakamp blev ramt af Kolding-spillerens albue i ansigtet.

Disciplinærudvalget vurderer, at der er tale om forsætlig vold, men Ole Bitsch understreger, at han ikke længere er påvirket af overfaldet.

- Måske havde det påvirket mig meget mere, hvis jeg havde brækket næsen. Men nu ramte ham mig heldigvis kun i panden, siger Lemvig-spilleren.

Principiel diskussion

Sagen har rejst en principiel debat om, hvem der skal melde sådanne voldsager til forbundet. Lemvig valgte efter overfaldet ikke at indberette episoden. Klubbens træner Søren Baadsgaard mener stadig, at det var den rigtige beslutning, men han er samtidig glad for, at disciplinær-udvalget selv tog sagen op.

Kolding: - En glidebane

Direktøren i Kolding IF, Jens Boesen, er enig i, at overfaldet skulle have konsekvenser.

- Det klæder ikke sporten, siger direktøren, der dog ikke havde regnet med så lang en karantæne.

Boesen bryder sig til gengæld ikke om den måde, sagen blev taget op på. Han kalder det for en glidebane, når en tredje instans - "et eller andet medie i Nordvestjylland" - som slet ikke har været i hallen, kan få sagen bragt op.

- Det er en glidebane, som vi slet ikke kan overskue konsekvensen af, siger Jens Boesen.

Hør reaktioner på afgørelsen her:

Ole Bitsch, Lemvig:

 

 

Søren Baadsgaard, træner for Lemvig Håndbold:

 

Jens Boesen, direktør i Kolding IF:


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien 112.