Nyt ungdomshus skal styrke fællesskabet i Lemvig

Huset for Ungdomsliv og Kultur i Lemvig skal styrke de unges fællesskab på tværs af uddannelser.

Det skal være bedre at være ung i Lemvig. Det er i fokus i aften, når det nye ungdomshus HULK, Huset for Ungdomsliv og Kultur, officielt åbner. Formålet med det nye ungdomshus er at styrke ungdomskulturen i Lemvig Kommune og samle unge på tværs af uddannelser.

- Jeg håber, de unge får en masse oplevelser her. At de møder hinanden på kryds og tværs, og at de er sammen med en masse forskellige typer. Mangfoldigheden skal være stor her, siger Emilie Agergaard, som er en af initiativtagerne til HULK.

Emilie Agergaard og de andre initiativtagere har startet ungdomsforeningen HULK i samarbejde med Lemvig Kommune. Kommunen støtter projektet og betaler huslejen for de lejede lokaler. Og samarbejdet sætter begge parter pris på.

- Jeg tænker, det er super fedt. Det er noget, de unge mennesker glæder sig til og har arbejdet hårdt for, siger Jane Brokholm Mortensen, som er projektleder for Projekt Ungforum ved Lemvig Kommune.

I december startede renoveringen af ungdomshuset.
I december startede renoveringen af ungdomshuset.
Foto: Emilie Agergaard

Samlingspunkt for de unge

Det nye ungdomshus får flere formål. For de unge bliver det et sted, hvor de kan mødes efter skole, spille musik, læse lektier og komme hinanden ved. For kommunen bliver det et sted, hvor kommunens unge samlet kan blive introduceret til virksomheder og foreninger i kommunen.

- Det skal være neutral grund og et fælles samlingspunkt for alle unge i Lemvig Kommune. Det skal være base for alverdens aktiviteter, og så kan der blive skabt en relation mellem de unge og de lokale virksomheder, siger Jane Brokholm Mortensen.

I ungdomshuset er der blevet lavet en bestyrelse, hvor Emilie Agergaard er formand. Og både Jane Brokholm Mortensen og Emilie Agergaard håber, at der kommer godt gang i ungdomshuset. Også så der kan komme en naturlig udskiftning i bestyrelsen, når de nuværende bestyrelsesmedlemmer bliver færdige med deres ungdomsuddannelse eller flytter væk fra byen for at studere. For de vil gerne have, at projektet skal lykkes. 

- Vi skal sørge for, at der er nogle unge fra forskellige uddannelser og alle årgange, så der bliver en naturlig udskiftning, siger Emilie Agergaard. 

Lørdag aften er det så den store officielle åbning, og Emilie Agergaard håber, at en stor del af Lemvig Kommunes unge deltager. Hun regner i hvert fald med, at over 100 kommer og fejrer åbningen. 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.