Nyt æg i reden: Storkepar følger planen til mindste detalje

​​​​​​​Der er nu to æg i storkeparret Kjeld og Yvonnes rede i Bækmarksbro.

Det hele kører efter planen for storkeparret Kjeld og Yvonne, der nu kan bryste sig af at have produceret endnu et æg i storkereden i Bækmarksbro.

Tirsdag aften ved 22-tiden blev et æg til to, og det er helt efter bogen, fortæller storkeekspert Lotte Lykke Stendahl fra storkene.dk.

- Sidste år kom de sent i gang med at lægge æg, og derfor blev det kun til én unge.

- Denne gang er de i god tid, så nu forventer vi, at der bliver lagt flere æg. Jeg vil forvente, at der kommer et nyt æg hvert andet døgn, indtil de er oppe på tre til fem æg, lyder det fra Lotte Lykke Stendahl.

Første æg lå i reden søndag aften - ligeledes omkring klokken 22.00.

Storkeparret ruger skiftevis på æggene, så der altid er en stork i reden. Det tager i alt 31-33 dage at udruge æggene.

Se videoen: Ved 22-tiden tirsdag aften kom det andet æg til verden.

Massiv interesse for reden i Bækmarksbro

TV MIDTVEST streamer, i samarbejde med storkene.dk, live fra storkereden 24 timer i døgnet, og siden storken Kjeld landede for præcis en måned siden, den 6. april, har interessen været enorm.

De seneste tal viser, at storkesiden, hvor seere kan stille spørgsmål og få svar fra vores storkeeksperter, har fået 580.000 sidevisninger, mens der 250.000 gange er blevet trykket play på livestreamen.

Ifølge Lotte Lykke Stendahl kommer interessen kun til at stige her fra.

- Den store interesse for storkene starter først rigtigt nu, hvor der er kommet æg. Så kommer der flere æg, og så kommer der storkeunger. Det gør det nemmere for folk at få et forhold til storkene og følge med i udviklingen, når der er unger, så jeg tror, vi kommer til at mærke en øget interesse nu.

Der er i år seks ynglende storkepar i Danmark. I 2019 var der tre.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.