Nørby: Stolt af ministerdatter

Jørgen Nørby og hans kone fejrer i dag udnævnelsen af datterens ministerpost, i København, med at passe barnebarnet.

Det er en glad og stolt Jørgen Nørby, der i dag er i København sammen med sin kone, for at passe barnebarnet, mens datteren Ellen Trane Nørby bliver udnævnt til minister.

Ellen Trane Nørby er valgt ind for Venstre i Sydjyllands Storkreds, men stammer oprindeligt fra Lemvig, hvor forældrene stadig bor. Hendes far er viceborgmester i Lemvig og sidder i regionsrådet. I dag blev hun minister for børn, undervisning og ligestilling.

- Det er en god dag, lyder det glade svar fra Jørgen Nørby, da han tager telefonen.

- Vi er stolte som forældre.

Kunne være kommet på datterens lønningsliste

Jørgen Nørby var indtil i fredags gymnasielærer i Lemvig, men nu er han gået på pension. Ellers var hans datter som undervisningsminister blevet hans øverste "chef".

- Jeg har haft 38 år i gymnasieskolen og vil selvfølgelig følge Ellen med den vinkel på, også, siger Jørgen Nørby, som trods pensioneringen som gymnasielærer fortsætter sit politiske liv. Derfor ser han også på den nye ministerliste med politiske briller.

- Umiddelbart synes jeg, det er en spændende ministerliste. Jeg tror, der er grundlag for en regering, der har mulighed for at manøvrere sig igennem, siger han med henvisning til at Venstre er en mindretalsregering med pres fra både oppositionen og fra andre partier i blå blok.

Nu ser det ud til at Jørgen Nørby og hustruen får lidt flere tjanser som barnepiger henover sommeren. Den nyudvalgte regering trækker nemlig straks i arbejdstøjet.

Lemvig markerer sig også på anden vis i den nye regering: Både Kristian Jensen og Ellen Trane Nørby har været formænd for VU i Lemvig.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.