Navneskift: Svinet er blevet til en gris

Landbruget og slagterierne har besluttet, at dyret med krølle på halen nu ikke længere skal kaldes svin. Det nye navn er gris.

De danske svin er blevet til grise.
De danske svin er blevet til grise.
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

Landmand Kristoffer Hald har fået ny titel. Hidtil har han været svineproducent med en besætning med 1500 søer, men nu er han blevet griseproducent.

- Det ligger meget på rygraden af os, at vi er svineproducenter, men jeg synes, det er fint, og det er noget, jeg som landmand vil tage til mig, siger Kristoffer Hald, der bor i Møborg ved Bækmarksbro.

Kristoffer Hald er nu blevet griseproducent i stedet for svineproducent.
Kristoffer Hald er nu blevet griseproducent i stedet for svineproducent.
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Det er landbruget og slagterierne, der har undersøgt markedet og fundet ud af, at langt de fleste unge forbrugere siger gris og ikke svin. Et lille ord, men en stor forskel.

- Svin er nok et lidt negativt ladet ord, og jeg tænker, at man kan sige, at ordet gris er mere spiseligt, siger Kifstoffer Hald.

Navneskiftet har været undervejs i nogle år, men i november blev det på branchens delegeretmøde officielt besluttet, at det, der før hed Landbrug & Fødevarer Svin nu hedder Landbrug & Fødevarer Gris.

- Det vigtigste for os er, at vi er på linje med forbrugerne. Fremtidens forbrugere er de unge, og når vi ser på det segment, så kan vi se, at gris fænger bedre end svin, siger Asger Krogsgaard, der er formand for Danske Slagterier.

Når vi oprindeligt har sagt svin om de danske grise, skyldes det, at tamgrisen stammer fra vildsvinet.