Minister vil undersøge bank

Erhvervsminister Ole Sohn kræver en redegørelse fra Vestjysk Banks bestyrelse.

Politikerne skal have et svar på, hvorfor Vestjysk Bank pludselig valgte at foretage de massive nedskrivninger, der blandt andet førte til fyringen af tidligere direktør Frank Kristensen. Det fortæller Erhvervsminister Ole Sohn, SF.

- Redegørelsen skal bruges til, at vi kan få at vide, hvad der er foregået, og hvordan vi kan undgå det i fremtidige situationer, siger ministeren.

Direktøren står ikke alene med ansvaret

Ole Sohn, SF, slår samtidig fast, at det både er direktionen og bestyrelsens ansvar at drive en sund bankforretning.

Og netop den pointe understreger Dansk Aktionærforening også i dag. Formanden, Niels Mengel, retter en skarp kritik mod bestyrelsesformand Carsten Andersen, som han mener, løber fra sit ansvar.

- Det ser ud som om, bestyrelsesformanden har et problem her. Fordi han har jo underskrevet både prospektet, men også halvårsregnskabet i sin tid, og så kommer han nu og slår armene ud og siger: Ja, men jeg kan slet ikke forstå det, det er først nu jeg har fået overblik over det. Han er jo en dreven bankmand, som har været med i mere end 30 år og med succes drevet pengeinstitut. Det kan undre meget, at han ikke på et halvt år kan danne sig et tilstrækkeligt overblik til at se, hvad der foregår i denne her bank, siger Niels Mengel.

Dansk Aktionærforening overvejer, om der skal rejses en sag mod den gamle eller nuværende ledelse af Vestjysk Bank for at vildlede aktionærerne. Lige nu afventer foreningen, om der kommer beviser frem, som støtter denne sag.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.