Millionbevilling til nyt musik- og kulturhus i Nørre Nissum

Gruppen af ildsjæle i Nørre Nissum håber nu, at kommunen vil finansiere den sidste del til det nye musik- og kulturhus.

I Nørre Nissum er de store smil fundet frem mandag morgen. Faktisk er der fundet smil frem for otte millioner kroner.

Det er der, fordi A.P. Møller Fonden har tildelt pengene til et nyt musik- og kulturhus i byen, som skal rumme en koncertsal, øvelokaler og plads til kreativ udfoldelse. Det skal ske i de gamle seminariebygninger, hvor der i dag er VIAs læreruddannelse.

Det er en lille gruppe ildsjæle i Nørre Nissum, der gennem tre år har arbejdet på at realisere det nye musik- og kulturhus.

- Vi er selvfølgelig meget glade for den flotte bevilling fra A.P. Møller Fonden. Det giver os mod på, at vi kan lykkes med det her projekt. Vi har planer om at totalrenovere den gamle lovsangssal ud mod Gudumvej samt en række tilstødende undervisnings- og øvelokaler. Derudover vil vi gerne etablere en åben café, så byen får et nyt flot samlingssted for musik, teater, foredrag og mange andre lokale kulturaktiviteter, forklarer Ove Damgaard, der er formand for Nørre Nissum Borgerforening og en del af den lille gruppe ildsjæle, i en pressemeddelelse.

Foruden Ove Damgaard tæller ildsjælegruppen også folk fra VIA University College, Skolebyen Nørre Nissum og altså Nørre Nissum Borgerforening.

Næste skridt: Kommunen

De otte millioner kroner, som A.P. Møller Fonden har doneret, er et stort skridt på vejen til at få det nye musik- og kulturhus.

De samlede omkostninger er beregnet til at løbe op i 14,8 millioner. Otte af dem kommer altså fra doneringen, yderligere fire er støtte fra VIA University College og så har Færch Fonden bevilget en halv million kroner.

Dermed mangler der 2,3 millioner kroner, og dem håber Ove Damgaard, at Lemvig Kommune vil finansiere.

- Vi håber også, at Lemvig Kommune vil se positivt på at hjælpe os med at få de sidste midler på plads. Det har vi tidligere oplevet ved andre lignende projekter, så det har vi da også en forventning om vil gøre sig gældende her. For det er et fantastisk projekt, der løfter hele Nørre Nissum som kultur- og uddannelsesby, siger Ove Damgaard i pressemeddelelsen.

På nuværende tidspunkt bruger blandt andre borgerforeningen festsalen og kantinen i de gamle seminariebygninger til beboer- og kulturarrangementer.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Kultur.