Miljøvenlig færge til Thyborøn-Agger

Færgeselskabet regner med at tage en ny hybridfærge til 42,3 millioner kroner i brug i foråret 2018.

Miljøet var med i regnestykket, da bestyrelsen for Thyborøn-Agger Færgefart skulle beslutte, hvilken type færge overfarten skal satse på i fremtiden.

Bestyrelsen var enige om, at den 40 år gamle færge skal erstattes af en ny hybridfærge - et fartøj der drives af elmotorer. Batterierne kan enten oplades af en dieselgenerator på færgen eller af strøm via elnettet.

Færgefarten oplyser i en pressemeddelelse, at en hybridfærge koster 42,3 millioner kroner. Tilbuddet på en almindelig dieselfærge var noget billigere - 37,3 millioner. Til gengæld skulle hybridfærgen være billigere i drift, ligesom den beskrives som mere robust og fremtidssikret. 

- Derudover ønsker selskabet også at understøtte de to ejer-kommuners stærke profiler inden for grøn omstilling og bæredygtig energi, siger formanden for færgens bestyrelse, Lemvigs borgmester Erik Flyvholm.

Ved licitationen kom der tilbud fra seks værfter - det billigste Søby Værft, som færgeselskabet nu indleder forhandlinger med.

Den nye færge bliver efter planen taget i brug i foråret 2018.

Thyborøn-Agger Færgefart ejes af Lemvig og Thisted Kommuner og transporterer hvert år 140.000 passagerer, 50.000 personbiler og 5.000 lastbiler.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Trafik.