Marie Hauge Jensen har søgt eksil ved Lemvig: Maler kunstværker på æg

Når kunstværkerne er malet færdige, skal de tilbage til den høne, der har ruget dem ud.

Coronakrisen påvirker os alle sammen på den ene eller den anden måde. For kunstneren Marie Hauge Jensen, har krisen påvirket hende i en sådan grad, at hun har haft svært ved at være i København.

- Jeg blev jo skrækslagen, jeg gik i panik jeg. Jeg lå i min seng og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv, siger Marie Hauge Jensen. 

quoteHan var en mand med humor. Jeg tror, han kunne have set det sjovt

Marie Hauge Jensen

Derfor valgte hun at rykke fra øst mod vest, hvor hun lige nu har bosat sig i kunstmaleren Jens Søndergaards tidligere hjem i Ferring nær Lemvig. Et hjem, der i dag er museum.

Marie Hauge Jensen har dog ikke tænkt sig at spilde sin tid.

- Jeg har mange, mange malerier, jeg skal nå at lave.

Den unge kunstner har nemlig ikke kun fundet sig til rette i Jens Søndergaards hjem, men også i hans værker. Marie Hauge Jensen har dog givet sig selv en udfordring. Lærredet er nemlig langt fra traditionelt, men runde æg.

- Det er en udfordring i sig selv at skulle arbejde på noget, der er forholdsvist småt og rundet. Det betyder, at man er nødt til at betragte perspektivet på en ny måde. Man er nødt til at bøje sit syn.

- Han var en mand med humor. Jeg tror, han kunne have set det sjove, det pudsige i eksperimentet.

Kunstværkerne er dog ikke færdige, når de er blevet malet. De skal nemlig tilbage til den høne, der har lagt dem i håbet om, at der kommer kyllinger ud, når de er ruget færdige.

 
 
Foto: Sofie Kyed, TV MIDTVEST