Mangler penge til oprykningsspil

Lemvig-Thyborøn har været nødt til at spørge sine sponsorer efter ekstra penge, så der er råd til at spille om oprykning til den bedste, danske håndboldliga.

Lemvig-Thyborøn Håndbold kvalificerede sig søndag til at spille med om en plads i landets bedste håndboldrække. Problemet er imidlertid, at klubben ikke troede, at holdet var stærkt nok til at spille med om oprykning og derfor ikke har budgetteret med de kommende kvalifikationskampe.

- Vi har været nødt til at se på, hvordan vi skal finansiere det. Og det går rigtigt godt. Både sponsorerer og erhvervslivet spæder til. Vi har en rigtig god håndboldkultur her i kommunen, og det glæder os rigtig meget, fortæller Henning Sørensen, der er bestyrelsesmedlem og sponsoransvarlig i Lemvig-Thyborøn Håndbold.

For oprykningsspillet koster minimum 150.000 kroner - og det er ifølge bestyrelsesmedlemmet surt med håndbolddanmarks nuværende situation. Halleje, transport og afgifter til DHF er dyrt.

- Vi er pressede allesammen, og derfor er det trist, at man skal overveje, om man i det hele taget skal spare 150.000 ved at blive nummer fem i stedet for nummer fire. Det har vi ikke overvejet i den her situation, men det er noget, man skal tage med i overvejelserne fremover i Dansk Håndboldforbund, at der virkelig kan blive nogen, der ikke har råd til at spille oprykningsspil, siger Henning Sørensen.

01:53 Luk video