Lukkedage i daginstitutioner: Lemvig Kommune står fast på beslutning

Lemvig Kommune står fast på prioriteringen mellem lukkedage og normering i kommunens daginstitutioner.

Lemvig Kommune er én af de to kommuner

 i hele landet, hvor daginstitutioner har flest lukkedage i 2017. Sammen med Holbæk Kommune skal forældrene i Lemvig i gennemsnit finde andre pasningsmuligheder 22 dage i løbet af i år. 

Det er Børne- og Socialministeriet, der har undersøgt antallet af lukkedage, og selvom Lemvig er højdespringer, så står kommunen fast på beslutningen. For det giver mulighed for flere pædagoger i hverdagen.

- Blandt andet vil vi jo gerne, at normeringen er tilstede på de tidspunkter, hvor der er fleste børn, så derfor prioriterer vi det på den her måde, siger Karsten Kragelund (A), der er næstformand i Familie- og Kulturudvalget i kommunen. 

Jens Christian Krogh er forælder til et børnehavebarn i Lemvig, og han bakker op om kommunens beslutning.
Jens Christian Krogh er forælder til et børnehavebarn i Lemvig, og han bakker op om kommunens beslutning.
Foto: Kristian Brønsbæk

Også Jens Christian Krogh, der er forældre til et børnehavebarn i Børnegården Lemtorp i Lemvig, er enig i kommunens beslutning. 

- Jeg tror, at enhver forælder vil sige, at de ressourcer, der skulle bruges på at have åbent de dage, de kan nok bruges et andet sted i hverdagene. Det er jo børnene, det handler om, siger han. 

Tidligere i dag har Enhedslisten ellers foreslået, at der skulle strammes op på reglerne, sådan at kommunerne var tvunget til at holde mere åbent. 

- Jeg synes, at man skal forpligte kommunerne til, at deres institutioner er åbne, når forældrene har behov for det i hverdagene. Samtidig skal man give penge til bedre normeringer, for problemet er jo, at man skal spare. Så vælger man normeringsforringelsen ved at lave lukkedage, og det er altså det, der generer forældrene allermest, siger partiets børneordfører, Jakob Sølvhøj (EL). 

Herunder kan du se, hvor mange lukkedage institutionerne gennemsnitligt har i netop din kommune. Tallene er baseret på almindelige hverdage, hvor kommunen har forsyningspligt. 5. juni og 24. december er ikke medtaget.

KommuneAntal lukkedage
Lemvig22
Holstebro20,7
Silkeborg20,4
Viborg19,2
Favrskov13
Ikast-Brande12,4
Struer10
Ringkøbing-Skjern9,5
Thisted8,8
Vesthimmerland8,3
Herning6,4
Morsø4
Skive2,9

Kilde: Børne- og Socialministeriet.