Livreddere sprang i bølgerne i oktoberkulden

​Det var en kold tur for landets kystlivreddere.

Når man skal redde badegæsters liv, så er det en god idé at have prøvet at være ude i bølgerne selv. Så i denne weekend er landets kystlivreddere taget til Thyborøn for at øve sig, og nogle af dem har aldrig før været i det lumske Vesterhav.

- At komme ud og prøve det er måden, hvorpå man får erfaring. Så ved at vi hiver sådan en weekend her ud, så har vi endnu flere kompetencer til, når vi skal ud i næste sæson, fortæller Simon Hansen. Han er kystlivredder og har taget hele turen fra Aarhus.

I alt 40 kystlivreddere er samlet for at lære de vestjyske bølger at kende.

- Bølgerne er ikke altid bare lige at kaste sig ud i. Vi har noget livredningsudstyr, som man skal have træning i at bruge, for at man kan gå ud i bølgerne, og inden man skal ud for at redde en anden, så er det selvfølgelig også vigtigt, at man ikke bare selv skyller ind på land, siger instruktør ved Trygfondens Kystlivredning, Steffen Søndergaard.

Der er mange dicipliner, som skal gennemgås.
Der er mange dicipliner, som skal gennemgås.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Første møde med Vesterhavet

Det første møde med Vesterhavet kan være en udfordring for kystredderne.

- Der er lidt flere kræfter på spil, så der er lidt mere at lege med, og man bliver kastet lidt mere rundt, end jeg er vant til, siger Simon Hansen.

Hans kollega Karoline Kert er enig.

- Der er lidt flere bølger på østkysten, så vi får lov til at lege, forklarer hun.

Det er første gang, at Bølge Campen bliver afholdt i Thyborøn. Her skal livredderne i tre dage træne alt fra stand up body surf til rescue boards.

- Som livredder er det altid godt, at være den der kender forholdene bedst, og den kan der kan agerer i alt slags vejr og bølger, så det er fantastisk, siger livredder Laura Sørensen fra Skanderborg.

I badesæsonen i år var der 12 livreddende aktioner på landsplan.

 

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Sport.