Lille snedkeri levede af at lave køkkener, da en lille trækasse pludselig ændrede alting

En lille virksomhed fra Lemvig skulle lave et par hundrede trækasser til Søstrene Grene-butikker. Det tog en drejning og snedkerne har nu lavet over 300.000 styks rundt til hele verden.

De lavede egentlig køkkener. Primært til Norge.

Men en dag kom en østjysk håndværker og bankede på værkstedsdøren hos Højvang Snedkeri i Lemvig.

- Poul Sørensen skulle låne et hjørne af værkstedet til at lave et par hundrede trækasser til nogle Søstrene Grene-butikker. Jeg tænkte godt nok, hvad jeg skulle med det, fortæller indehaver Ivan Kjælder.

Poul Sørensen stemmer i:

-Det var dejligt, jeg måtte lave de få kasser, men det tog virkelig overhånd.

Søstrene Grene-projektet udviklede sig med lynets hast, og inden de 15 ansatte hos Lemvig-virksomheden havde set sig om, havde det nærmest overtaget produktionen.

- Det har givet et stort løft i omsætningen. Lige nu er vi også ved at bygge butiksmøbler til dem til flere butikker rundt i Europa.

quoteDet er vigtigt, at vi stadig laver det oprindelige snedkerarbejde som køkkener og specialopgaver. Det er trods alt det, vi startede med.

Ivan Kjælder, indehaver, Højvang Snedkeri

Alt fra køkkener til kirker

Det er ikke kun kasser, der kører igennem de store maskiner.

For de gør stadig det, de altid har gjort, nemlig de klassiske snedkeropgaver

- Det er vigtigt, at vi stadig laver det oprindelige snedkerarbejde som køkkener og specialopgaver. Det er trods alt det, vi startede med, fortæller indehaver Ivan Kjælder.

Lemvig-virksomheden laver både møbler til kirker, specialopgaver, og så leverer de også bordbene til de ikoniske Børge Mogensen borde.

Kom med ind i maskinrummet hos Højvang Snedkeri lige her. Fast Arbejde har været på besøg.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.