Lemvig-vartegn genindvies: Får nyt liv som triumfbue

En mere end 100 år gammel jernbanebro i Lemvig blev onsdag aften genindviet. En ny lysinstallation gør, at den nu lyser op i forskellige farver om aftenen.

Onsdag aften bliver et af Lemvigs vartegn genindviet. Den gamle jernbanebro kan ses i et helt nyt lys, når den hver aften lyser op i forskellige farver.

Det kunne de fremmødte i dag opleve til indvielsen, som sker præcist 100 år efter den første ombygning tilbage i 1919.

- Banebroen er et arkitektonisk mesterstykke og et vigtigt historisk bygningsværk i Lemvig. Broen fortjener at blive fremhævet som det måske vigtigste  bevarede vartegn i byen, nu da den er renoveret, siger Steffen Damsgaard, formand for Teknik og Miljøudvalget i Lemvig Kommune i en pressemeddelelse. 

Genindvielsen blev fejret med kaffe og kage til de fremmødte. Og så var vejen spærret af, så gæsterne kunne nyde synet. 

Lys skal fremhæve ikonisk arkitektur

Broen blev bygget tilbage i 1892. Siden er den blevet renoveret i 1919, og nu var en renovering så igen nødvendig. Broen havde nemlig fået vandskader og flere byggesten var i forfald.

I dag kunne man fejre, at den er blevet malet, gjort lettere tilgængelig og så har man installeret lys, så den lyser op om aftenen, når gadelygterne også lyser. 

- Med belysningen vil vi fremhæve broen og dens smukke, ja, ikoniske arkitektur, der gennem tiden har været et kendetegn for byen, men som i mørke timer slet ikke ses,Steffen Damsgaard.

I vores nyheder klokken 22:00 kan du komme med til selve indvielsen. Vi var også med, kort inden indvielsen gik i gang, hvor vi snakkede med museumsdirektøren på Lemvig Museum:

Den gamle jernbanebro i Lemvig bliver onsdag aften genindviet med masser af farverigt lys

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Kultur.